Skip to main content
Gebakken kabeljauw met kokoscrumble

Gebakken kabeljauw met kokoscrumble

met broccoli en limoenmayonaise

4.1
(792)

Kabeljauw heeft een milde, zachte smaak. Probeer de vis tijdens het bakken niet te veel heen en weer te bewegen in de pan, hierdoor kan hij uit elkaar vallen. Door limoen toe te voegen aan de mayonaise wordt hij lekker fris, wat goed past bij de zoete kokoscrumble.

Allergens:
Ei
Mosterd
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Broccoli

½ unit

Limoen

25 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

10 g

Kokosrasp

(May be present: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

1 unit

Kabeljauwfilet

(Contains: Vis)

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olijfolie

½ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3280 kJ
Calories784 kcal
Fat46 g
Saturated Fat15.7 g
Carbohydrate53 g
Sugar1.6 g
Dietary Fiber13 g
Protein34 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan with Lid
Small Bowl
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Broccoli bereiden
2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Voeg het groentebouillonblokje toe en kook de broccoli, afgedekt, in 4 – 6 minuten beetgaar. Giet af, laat zonder deksel uitstomen en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Limoenmayonaise maken
3

Pers ondertussen de limoen uit. Meng in een kleine kom 1 tl limoensap per persoon met de mayonaise.

Kokos roosteren
4

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kokosrasp en wat zout toe en bak in 1 – 2 minuten goudbruin. Pas op dat de kokos niet verbrandt. Haal uit de pan en bewaar apart. Veeg de pan schoon met keukenpapier.

Vis bakken
5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Bak 2 – 3 minuten per kant, of tot de vis gaar is.

Serveren
6

Verdeel de gebakken aardappelen over de borden. Leg de gebakken kabeljauw en de broccoli erbij. Bestrooi met de geroosterde kokosrasp en serveer met de limoenmayonaise.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes