Gebakken gnocchi met groene pesto

Gebakken gnocchi met groene pesto

Met courgettelinten, rucola en cherrytomaten

20 minuten
Lees meer

Over de uitspraak van deze deegkussentjes kun je struikelen – spreek het net als de Italianen uit als 'njokkie' – maar de bereiding is gelukkig heel makkelijk. Gnocchi kook je meestal, maar in dit recept bak je ze waardoor ze een krokant korstje krijgen en vanbinnen zacht en luchtig blijven. De courgette snijd je in linten voor een andere textuur.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

1 stuks

Courgette

125 g

Rode cherrytomaten

500 g

Gnocchi

(BevatGlutenbevattende granen)

80 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

25 g

Provolone

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3602 kJ
Energie (kcal)861 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels6 g
Eiwitten20 g
Zout2.6 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
1

• Schaaf de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in dunne linten. • Halveer de rode cherrytomaten.

2

• Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. • Bak de gnocchi in 6 – 8 minuten goudbruin. Schep de gnocchi niet te vaak om, geef ze de tijd om mooi te kleuren.

3

• Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de cherrytomaten en de courgettelinten 4 – 5 minuten. • Meng de groene pesto door de groenten en schep goed om. • Voeg de gebakken gnocchi toe, roer door en zet het vuur uit.

4

• Zet het vuur uit en meng de rucola door de gnocchi. • Garneer met de provolone mini-flakes en serveer.