HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGebakken Appel Met Rozijnen
topBanner
Gebakken appel met rozijnen

Gebakken appel met rozijnen

Met kaneel, amandelen en zure room

Lees meer

Dit simpele dessert is perfect voor een koude winteravond. Je bakt de appel en rozijnen met de kaneel in boter tot een smeuïg geheel, dat een beetje lijkt op de vulling van een appeltaart. Een flinke schep zure room voor de nodige frisse smaak en genieten maar!

Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4

4 stuk(s)

Appel

80 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

1 el

Gemalen kaneel

20 gram

Amandelschaafsel

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2017 kJ
Energie (kcal)482 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers58.9 g
Vezels8 g
Eiwitten6 g
Zout0.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil de appel (elstar), verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de appel met de rozijnen, de kaneel en de suiker 6 – 8 minuten.

2

Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verdeel de gebakken appel met rozijnen over de borden en serveer met een lepel zure room. Garneer de appel met de geschaafde amandelen.