Skip to main content
Feestelijk gehaktbrood met serranoham en bruschetta
Feestelijk gehaktbrood met serranoham en bruschetta

Feestelijk gehaktbrood met serranoham en bruschetta

met geroosterde groenten, ovenfriet en truffelmayonaise

4.4
(81)

De bruschetta is de perfecte partner van goede olijfolie. In Rome werd dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt om versgeperste olijfolie voor te proeven.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Half-om-halfgehakt

25 gram

Panko paneermeel

20 gram

Zwarte-olijventapenade

0.52 stuk(s)

Ei

20 gram

Serranoham

200 gram

Aardappelen

40 gram

Bruschettadip

½ stuk(s)

Wit tarwebroodje

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Aubergine

¼ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

4 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

7.5 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)1491 kcal
Energie (kJ)6239 kJ
Vetten103 g
waarvan verzadigd26 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers11 g
Vezels8.3 g
Eiwitten58 g
Zout5 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan
Serveerschaal

Instructies

Gehaktbrood maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt in een kom met de panko, olijventapenade en 1/2 ei per persoon. Breng goed op smaak met peper en zout. Kneed in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, omwikkel met de serranoham en besprenkel met een beetje olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en bak 40 - 45 minuten in de oven.

Tip: Om een half ei toe te voegen kluts je eerst een heel ei. Voeg vervolgens de helft van het geklutste ei toe aan het gehakt.

Frieten maken
2

Schil de aardappelen of was grondig en snijd er frieten van 1/2 - 1 cm breed van. Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat mengen met de olijfolie, peper en zout.

Truffelmayonaise maken
3

Snijd ondertussen het tarwebroodje in sneetjes. Besprenkel met een beetje olijfolie. Meng in een kleine kom de mayonaise met de truffelolie.

Groenten bakken
4

Snijd de courgette en aubergine in halve plakken. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 5 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 4 minuten. Gebruik indien nodig 2 koekenpannen. Breng op smaak met peper en zout. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.

Tip: Heb je nog plaats in de oven? Dan kun je de groenten ook verspreiden over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en bak 20 - 25 minuten mee in de oven.

Bruschetta bereiden
5

Rasp de parmigiano reggiano. Haal de frieten uit de oven en meng met de parmigiano reggiano. Leg de sneetjes brood naast de frieten. Zet de bakplaat terug in de oven en bak beide in 2 minuten krokant. Beleg de sneetjes brood met de bruschettadip.

Serveren
6

Leg de gegrilde groenten op een serveerschaal. Garneer met de mozzarella en de basilicumcrème. Leg het gehaktbrood op een plank en snijd in plakken. Serveer met de frieten, truffelmayonaise en de bruschetta.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders