Skip to main content
Feestelijk gehaktbrood met serranoham en bruschetta
Feestelijk gehaktbrood met serranoham en bruschetta

Feestelijk gehaktbrood met serranoham en bruschetta

met geroosterde groenten, ovenfriet en truffelmayonaise

4.4
(81)

De bruschetta is de perfecte partner van goede olijfolie. In Rome werd dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt om versgeperste olijfolie voor te proeven.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total55 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Beef-pork mince

25 g

Panko breadcrumbs

20 g

Black olive tapenade

0.52 piece

Egg

20 g

Serrano ham

200 g

Potatoes

40 g

Bruschetta spread

½ piece

White bread roll

½ piece

Courgette

½ piece

Eggplant

¼ bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

4 milliliters

Truffle-style extra virgin olive oil

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

7.5 milliliters

Basil crème

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories1491 kcal
Energy (kJ)6239 kJ
Fat103 g
Saturated Fat26 g
Carbohydrate79 g
Sugar11 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein58 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Oven Dish
Aluminum Foil
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Serving platter

Cooking Steps

Gehaktbrood maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt in een kom met de panko, olijventapenade en 1/2 ei per persoon. Breng goed op smaak met peper en zout. Kneed in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, omwikkel met de serranoham en besprenkel met een beetje olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en bak 40 - 45 minuten in de oven.

Tip: Om een half ei toe te voegen kluts je eerst een heel ei. Voeg vervolgens de helft van het geklutste ei toe aan het gehakt.

Frieten maken
2

Schil de aardappelen of was grondig en snijd er frieten van 1/2 - 1 cm breed van. Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat mengen met de olijfolie, peper en zout.

Truffelmayonaise maken
3

Snijd ondertussen het tarwebroodje in sneetjes. Besprenkel met een beetje olijfolie. Meng in een kleine kom de mayonaise met de truffelolie.

Groenten bakken
4

Snijd de courgette en aubergine in halve plakken. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 5 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 4 minuten. Gebruik indien nodig 2 koekenpannen. Breng op smaak met peper en zout. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.

Tip: Heb je nog plaats in de oven? Dan kun je de groenten ook verspreiden over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en bak 20 - 25 minuten mee in de oven.

Bruschetta bereiden
5

Rasp de parmigiano reggiano. Haal de frieten uit de oven en meng met de parmigiano reggiano. Leg de sneetjes brood naast de frieten. Zet de bakplaat terug in de oven en bak beide in 2 minuten krokant. Beleg de sneetjes brood met de bruschettadip.

Serveren
6

Leg de gegrilde groenten op een serveerschaal. Garneer met de mozzarella en de basilicumcrème. Leg het gehaktbrood op een plank en snijd in plakken. Serveer met de frieten, truffelmayonaise en de bruschetta.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes