
De bruschetta is de perfecte partner van goede olijfolie. In Rome werd dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt om versgeperste olijfolie voor te proeven.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Beef-pork mince
25 g
Panko breadcrumbs
20 g
Black olive tapenade
0.52 piece
Egg
20 g
Serrano ham
200 g
Potatoes
40 g
Bruschetta spread
½ piece
White bread roll
½ piece
Courgette
½ piece
Eggplant
¼ bulb(s)
Buffalo mozzarella
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
4 milliliters
Truffle-style extra virgin olive oil
½ piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains: Melk (inclusief lactose))
7.5 milliliters
Basil crème
2 tablespoon
Olive oil

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt in een kom met de panko, olijventapenade en 1/2 ei per persoon. Breng goed op smaak met peper en zout. Kneed in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, omwikkel met de serranoham en besprenkel met een beetje olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en bak 40 - 45 minuten in de oven.
Tip: Om een half ei toe te voegen kluts je eerst een heel ei. Voeg vervolgens de helft van het geklutste ei toe aan het gehakt.

Schil de aardappelen of was grondig en snijd er frieten van 1/2 - 1 cm breed van. Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat mengen met de olijfolie, peper en zout.

Snijd ondertussen het tarwebroodje in sneetjes. Besprenkel met een beetje olijfolie. Meng in een kleine kom de mayonaise met de truffelolie.

Snijd de courgette en aubergine in halve plakken. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 5 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 4 minuten. Gebruik indien nodig 2 koekenpannen. Breng op smaak met peper en zout. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.
Tip: Heb je nog plaats in de oven? Dan kun je de groenten ook verspreiden over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en bak 20 - 25 minuten mee in de oven.

Rasp de parmigiano reggiano. Haal de frieten uit de oven en meng met de parmigiano reggiano. Leg de sneetjes brood naast de frieten. Zet de bakplaat terug in de oven en bak beide in 2 minuten krokant. Beleg de sneetjes brood met de bruschettadip.

Leg de gegrilde groenten op een serveerschaal. Garneer met de mozzarella en de basilicumcrème. Leg het gehaktbrood op een plank en snijd in plakken. Serveer met de frieten, truffelmayonaise en de bruschetta.