Skip to main content
Gnocchi met bospaddestoelenpesto en courgette
Gnocchi met bospaddestoelenpesto en courgette

Gnocchi met bospaddestoelenpesto en courgette

Met een frisse rucolasalade

3.3
(1,3K)

De bospaddenstoelenpesto is gemaakt van o.a. gedroogde bospaddenstoelen. Hiervoor zijn verschillende soorten voor gebruikt, waaronder eekhoorntjesbrood (cèpes) en duinvoetjes (pleurotus). Deze paddenstoelen staan bekend als delicatesse en hebben een lichtnootige smaak. De pesto is volgens authentiek recept bereid met pijnboompitten en basilicum.

Allergens:
Gluten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Courgette

250 g

Gnocchi

(Contains: Gluten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

40 g

Bospaddenstoelenpesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten May be present: Pinda's, Selderij)

40 g

Rucolamelange

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories742 kcal
Energy (kJ)3104.5 kJ
Fat36 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate88 g
Dietary Fiber8 g
Protein18 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Bowl

Cooking Steps

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gnocchi.

Snijd de groenten
2

Snipper de ui. Snijd de courgette klein.

Kook de gnocchi
3

Kook de gnocchi in de pan met deksel totdat ze boven komen drijven. Giet af en laat afkoelen door de gnocchi met koud water af te spoelen. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Voeg de pesto toe
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette toe en bak 6 minuten mee. Voeg vervolgens de gnocchi en bospaddestoelenpesto toe en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de rucolamelange met de witte balsamicoazijn in een saladekom.

6

Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de rucolasalade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes