De bospaddenstoelenpesto is gemaakt van o.a. gedroogde bospaddenstoelen. Hiervoor zijn verschillende soorten voor gebruikt, waaronder eekhoorntjesbrood (cèpes) en duinvoetjes (pleurotus). Deze paddenstoelen staan bekend als delicatesse en hebben een lichtnootige smaak. De pesto is volgens authentiek recept bereid met pijnboompitten en basilicum.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Courgette
250 g
Gnocchi
(Contains: Gluten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)
40 g
Bospaddenstoelenpesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten May be present: Pinda's, Selderij)
40 g
Rucolamelange
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gnocchi.
Snipper de ui. Snijd de courgette klein.
Kook de gnocchi in de pan met deksel totdat ze boven komen drijven. Giet af en laat afkoelen door de gnocchi met koud water af te spoelen. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette toe en bak 6 minuten mee. Voeg vervolgens de gnocchi en bospaddestoelenpesto toe en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de rucolamelange met de witte balsamicoazijn in een saladekom.
Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de rucolasalade.