Skip to main content
Parelgerst met gegrilde courgette, feta en amandelen
Parelgerst met gegrilde courgette, feta en amandelen

Parelgerst met gegrilde courgette, feta en amandelen

De groenten bereid je in de oven met verse tijm

3.9
(1,4K)

Parelgerst is een bijzonder ingrediënt. Het is namelijk de volkoren variant van parelgort. Je noemt gerst pas gort als het gepeld is. Gerst heet parelgerst als de korrels tot een rondere vorm zijn geslepen. Door deze parelgerst verwerk je Griekse feta gemaakt op het eiland Limnos.

Allergens:
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Courgette

150 g

Mini-romatomaten

1 sprig

Gedroogde tijm

1 unit

Bosui

10 g

Amandelen

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

85 g

Parelgerst

(Contains: Gluten)

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories559 kcal
Energy (kJ)2338.9 kJ
Fat23 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate65 g
Dietary Fiber9 g
Protein18 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Lid
Pan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.

Snijd de groenten
2

Snijd de courgette in blokjes van maximaal 1 cm. Haal de tomaten van de tros en snijd de tomaten doormidden. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Verwijder de onderste cm van de lenteui en snijd in fijne ringen. Hak de amandelen grof.

Meng de groenten in een ovenschaal
3

Meng de courgette, tomaten en helft van de tijm met de olijfolie in een ovenschaal met bakpapier. Bestrooi met peper en zout en bak de groenten 20 minuten in de voorverwarmde oven.

4

Verhit een pan met deksel op middelhoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Smelt de roomboter in dezelfde pan met deksel. Voeg de parelgerst en overige tijm toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 20 minuten droog. Roer halverwege de lenteui erdoor. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan en voeg als het nodig is extra water toe om aanbranden te voorkomen.

Meng de groenten en parelgerst
6

Verbrokkel de feta en roer de helft door de parelgerst. Schep de helft van de groenten, inclusief het bakvocht, erbij. Breng indien gewenst verder op smaak met peper en zout.

Garneer met amandelen en feta
7

Verdeel de parelgerst over de borden. Schep de overige groenten bovenop de parelgerst en garneer met de amandelen en overige feta. Besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

met spinazie en oude kaas
Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

met avocado, bieslook en komijnzaad
Lentesalade met couscous, feta en appel

Lentesalade met couscous, feta en appel

met munt, komkommer en geroosterde pompoenpitten
Halloumi met warme aardappelsalade

Halloumi met warme aardappelsalade

met lenteui, rode peper en sperziebonen
Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

in de 5-maaltijdenbox
Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

met appel en walnootbrood
Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Een winters recept!
Zuurkoolstamppot met bataat en ambachtelijke rookworst

Zuurkoolstamppot met bataat en ambachtelijke rookworst

met walnoten voor een lekkere bite
Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Je maakt de quesadilla’s met Libanees platbrood
Kokossoep met noedels, kipfilet, citroengras en Thaise basilicum

Kokossoep met noedels, kipfilet, citroengras en Thaise basilicum

Extra in de 5-maaltijdenbox
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Kokossoep met boekweitnoedels, citroengras en cashewnoten

Kokossoep met boekweitnoedels, citroengras en cashewnoten

met Thaise basilicum
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Gezonde winterse maaltijd gegarneerd met verse koriander
Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Een combinatie van spaghetti uit Italië en feta uit Griekenland
Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Met tofureepjes, verse krulpeterselie en romatomaten
Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Met een knapperig meergranenbroodje met een kruidige saus

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds