Skip to main content
Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère
Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère

Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère

Een romige maaltijd met zoete tomaten en balsamicoazijn uit de oven

4.2
(4K)

Meestal zit er Hollandse kaas in de box. Soms maken we een uitstapje naar Franse kaas, maar nu heeft Thomas een Zwitserse gruyère uitgekozen om deze maaltijden te begeleiden. De kaas heeft een zoete smaak, maar de nasmaak is een beetje zout. De citroen is biologisch geteeld en kan daardoor wat oneffenheden vertonen.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Mini-romatomaten

1 unit

Sjalot

2 unit

Knoflookteen

1 unit

Courgette

½ unit

Citroen

170 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

2 teaspoon

Gedroogde oregano

75 g

Geraspte gruyère

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

350 milliliters

Groentebouillon

2 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

2 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories680 kcal
Energy (kJ)2845 kJ
Fat29 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate78 g
Dietary Fiber7 g
Protein25 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Lid
Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.

Besprenkel de tomaten met zwarte balsamicoazijn.
2

Leg de mini-romatrostomaten, aan de tros, in een ovenschaal met bakpapier, besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de oven.

Snijd de knoflook, sjalot en courgette. Rasp de citroen en pers het sap uit.
3

Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette klein. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

4

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot, een ½ tl citroenrasp per persoon en de helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en oregano toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Roer tussendoor een aantal keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en overige knoflook 6 minuten op middelhoog vuur. Besprenkel halverwege met 1 tl citroensap per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Meng de gruyére en courgette met de orzo.
6

Voeg de courgette en de helft van de gruyère bij de orzo en meng alles goed.

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige gruyère. Serveer de mini-romatrostomaten op de orzo, aan de tros.
7

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige gruyère. Serveer de mini-romatrostomaten op de orzo, aan de tros.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes