Skip to main content
Cheesy Italiaanse stijl kipburger in tomatensaus
Cheesy Italiaanse stijl kipburger in tomatensaus

Cheesy Italiaanse stijl kipburger in tomatensaus

met aardappelpartjes met basilicum

3.9
(437)

Nieuw in je box! Deze kipburger caprese bevat zongedroogde tomaat en mozzarella. De burger dankt zijn naam aan het culinaire Italiaanse eiland Capri.

Tags:
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total20 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Caprese chicken burger

(Contains: Melk (inclusief lactose))

100 g

Passata

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

15 g

Grated Gouda

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ piece

Onion

250 g

Potatoes

½ piece

Bell pepper

5 g

Fresh basil

(May be present: Selderij)

10 g

Grated Pecorino DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)3177 kJ
Calories759 kcal
Fat34.8 g
Saturated Fat17.9 g
Carbohydrate71.1 g
Sugar17.3 g
Dietary Fiber15.1 g
Protein36.6 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Aardappelpartjes maken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de aardappelen.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. 
  • Kook de aardappelen in 8 - 10 minuten gaar. Bewaar 40 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Groenten snijden
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de paprika in repen. Snijd het basilicum in reepjes. 
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de burger 5 - 7 minuten. Haal uit de pan bewaar apart. 
  • Verhit dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en paprika 1 - 2 minuten.
Saus maken
3
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en voeg vervolgens de passata, de suiker en de helft van de Siciliaanse kruiden toe.
  • Dek de pan af en laat 2 - 4 minuten sudderen op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de burger in de saus. Beleg de burger met beide kazen en dek de pan opnieuw af.
  • Zet het vuur laag en bak 2 - 3 minuten verder, zodat de kaas kan smelten.
Serveren
4
  • Voeg de roomboter, het basilicum en de overige Siciliaanse kruiden toe aan de pan met aardappelen. Meng goed en bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelen over de borden.
  • Serveer de burger met de saus ernaast.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes