Skip to main content
Lasagne met kruidige kipworst
Lasagne met kruidige kipworst

Lasagne met kruidige kipworst

Een smaakvolle worst met zachte aubergine en spinazie

4.0
(895)

Dit Italiaanse gerecht krijgt een extra twist door de Goudse belegen kaas, het pikante rode pepertje en de kipworst die al is voorgekruid met kruiden zoals basilicum, oregano, peterselie, tijm en rozemarijn. Wil je dit gerecht snel bereiden? Ga dan aan de slag met onze tip (deze vind je onderaan het recept)!

Allergens:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

4 unit

Kipmerguezworstjes

1 unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode peper

1 unit

Aubergine

200 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

800 g

Passata

2 teaspoon

Gedroogde oregano

250 g

Verse lasagnebladen

(Contains: Gluten, Ei)

75 g

Belegen kaasplakken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories822 kcal
Energy (kJ)3439.2 kJ
Fat28 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate86 g
Dietary Fiber13 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Knife
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kipworst, afgedekt, 5 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

Snijd de aubergine in blokkjes
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de aubergine in kleine blokjes.

Voeg de ui, knoflook en rode peper bij de kipworst
3

Voeg de ui, knoflook en rode peper bij de kipworst en bak 2 minuten mee. Haal daarna de kipworst uit de pan, voeg de aubergine toe en bak, afgedekt, 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd ondertussen de kipworst in dunne plakken en vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.

5

Scheur de spinazie klein boven de pan en laat de spinazie slinken. Voeg de tomatenpassata, oregano en kipworst toe en verhit nog 1 – 2 minuten of tot de saus net kookt.

Vul de saus en de lasagnebladen in laagjes in de ovenschaal
6

Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen en druk de lasagnebladen goed aan zodat er geen lucht tussen blijft. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus achter voor de bovenkant. Let op! De hoeveelheid saus per laag hoeft door gebruik van verse bladen maar heel dun te zijn. Eindig de lasagne met een laagje saus en de belegen kaas.

Verdeel de lasagne over de borden
7

Bak de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden en garneer naar wens een scheutje extra vierge olijfolie.

Tip! Om sneller klaar te zijn, kun je de lasagnebladen 4 minuten koken in 1 liter water. Daarna kun je de lasagne opbouwen op het bord.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes