Skip to main content
Lasagne met tomaten-groentesaus en verse geitenkaas
Lasagne met tomaten-groentesaus en verse geitenkaas

Lasagne met tomaten-groentesaus en verse geitenkaas

3.4
(359)

Een geit geeft net zoals schapen en koeien melk. Geitenmelk kun je drinken, maar het is maar kort houdbaar. Om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten, wordt er van geitenmelk vaak geitenkaas gemaakt. Dit heeft een volle smaak en is goed smeerbaar. Ook lekker voor op de boterham dus!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Aubergine

100 g

Champignons

250 g

Passata

1 teaspoon

Gedroogde oregano

50 g

Verse geitenkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

⅓ unit

Verse lasagnebladen

(Contains: Gluten, Ei)

Not included in your delivery

50 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories609 kcal
Energy (kJ)2548 kJ
Fat24 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate66 g
Dietary Fiber13 g
Protein25 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Casserole with Lid
Wok with Lid
Oven Dish

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.

Snijd de aubergine.
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokje van maximaal een ½ cm. Snijd de champignons in plakjes.

3

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine en champignons toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit de tomatenpassata.
4

Voeg de tomatenpassata, bouillon en de oregano toe en verhit nog 1 – 2 minuten. Voeg op het laatste moment ⅓ van de geitenkaas toe en roer goed door tot een saus.

Wissel saus af met lasagnebladen.
5

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

6

Eindig de lasagne met een laagje saus. Verdeel de overige geitenkaas over de lasagne.

Verdeel de lasagne over de borden.
7

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven. Verdeel de lasagne over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes