Skip to main content
Spaghetti met een spinazie-tomatensaus en olijven
Spaghetti met een spinazie-tomatensaus en olijven

Spaghetti met een spinazie-tomatensaus en olijven

3.5
(483)

Deze spaghetti is een echte klassieker met een twist. Verrassend door de zachte saus en de smaakvolle olijven in oregano-olie. De spinazie-tomatensaus maak je zelf en serveer je over de volkoren spaghetti. Deze garneer je met olijven die je kort bakt met verse oregano, wat zorgt voor een heerlijke geur in de keuken. Maak het gerecht af met de Parmigiano Reggiano.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

25 g

Leccino olijven

3 sprig

Verse oregano

90 g

Volkoren spaghetti

(Contains: Gluten)

200 milliliters

Passata

100 g

Babyspinazie

(May be present: Selderij)

10 g

Geraspte parmigiano reggiano

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

1 tablespoon

Olijfolie

Nutrition Values

/ per serving
Calories643 kcal
Energy (kJ)2690 kJ
Fat26 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate74 g
Dietary Fiber13 g
Protein22 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijd de oregano fijn.
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de rode ui en ontpit de olijven. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn.

2

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, besprenkel met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Laat vervolgens zonder deksel uitstomen.

Doe de tomatenpassata en baby spinazie in een pan.
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpassata en baby spinazie toe, zet het vuur middelhoog en laat al roerende in 3 - 4 minuten slinken. Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Schenk de saus over in een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Schenk de saus terug in de wok of hapjespan en houd warm op laag vuur.

Bak de olijven en oregano.
5

Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de olijven, inclusief de olie, samen met de oregano 2 minuten. Voeg eventueel nog extra olijfolie toe om aanbranden te voorkomen.

Garneer met Parmigiano Reggiano.
6

Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover. Garneer met de Parmigiano Reggiano, oregano-olijven en eventueel wat van de olie naar smaak.

More delicious recipes with similar ingredients

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Je maakt de quesadilla’s met Libanees platbrood
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Varkenskotelet met volkoren couscous, groenten en geitenkaas

Varkenskotelet met volkoren couscous, groenten en geitenkaas

Extra in de 5-maaltijdenbox
Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Extra in de 5-maaltijdenbox
Lauwwarme pasta-auberginesalade

Lauwwarme pasta-auberginesalade

Een mediterraans recept met pijnboompitten
Couscous met gegrilde groenten en fetablokjes

Couscous met gegrilde groenten en fetablokjes

Lauwwarme salade die je naar wens warm of koud kunt serveren
Lasagne met provolone en pijnboompitten

Lasagne met provolone en pijnboompitten

Een gerecht vol groenten met een bijzondere Italiaanse kaas
Vegetarische burger met aardappelen en salade van geroosterde bloemkool

Vegetarische burger met aardappelen en salade van geroosterde bloemkool

Mediterrane smaken met frisse citroen, geurige basilicum en komijn
Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Met een romige saus op basis van avocado
Gemarineerde kipdrumsticks met Oosterse rijst en groenten

Gemarineerde kipdrumsticks met Oosterse rijst en groenten

De rijst krijgt een romige smaak door de kokosmarinade
Kruidige gehaktballen met frisse lentestamppot

Kruidige gehaktballen met frisse lentestamppot

De jus geef je een twist door de toevoeging van verse tijm
Noedels met gemengde paddenstoelen, paksoi en pinda’s

Noedels met gemengde paddenstoelen, paksoi en pinda’s

Met een heerlijke mix van Hollandse kastanjechampignons en oesterzwammen
Lasagne met kruidige kipworst

Lasagne met kruidige kipworst

Een smaakvolle worst met zachte aubergine en spinazie
Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst

Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst

Een smaakvol gerecht door verse kruiden en nootachtige kurkuma
Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Je brengt dit gerecht op smaak met knoflook, rode peper, citroen en tijm
Parelgerst met paprika, pecorino en zoete maïskolf

Parelgerst met paprika, pecorino en zoete maïskolf

De nootachtige gerst heeft in dit gerecht nog een lichte bite

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn