Deze pasta met saus van verse pruimtomaat is op smaak gebracht met pittige harissa. Houd je van heet? Voeg dan gerust wat meer toe. Voor een intens zoete smaak pof je de paprika in de oven totdat hij zwartgeblakerd is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Gele paprika
½ unit
Rode paprika
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Rode ui
2 unit
Pruimtomaat
7 leaves
Vers basilicum
(Contains: Selderij)
2 unit
Runderchipolataworstje
50 g
Fettuccine
(Contains: Gluten)
100 g
Passata
½ teaspoon
Harissa
1 teaspoon
Gedroogde oregano
½ tablespoon
Olijfolie
¼ teaspoon
Rode wijnazijn
¼ teaspoon
Suiker
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg zowel gele de als de rode paprika op een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 30 minuten in de oven, draai halverwege om (zie tip). Haal de paprika's uit de oven, leg in een kom en dek direct af met huishoudfolie (zie tip). Laat een paar minuten liggen en snijd dan de eventueel hele paprika open, trek voorzichtig de schil eraf en snijd de paprika's in repen.
Kook ruim water in een pan met deksel voor de fettuccine. Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de rode ui. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd het basilicum in fijne reepjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de runderchipolataworstjes in 4 – 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Kook ondertussen de fettuccine, afgedekt, 11 – 13 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten in het bakvet van de worstjes. Verlaag het vuur en voeg de tomatenpassata, de blokjes pruimtomaat, de harissa, de oregano, de rodewijnazijn en de suiker toe en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de worst in stukjes van 1 cm en voeg samen met de fettuccine en de helft van de gele en rode paprika toe aan de koekenpan. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie naar smaak.
Verdeel het pastagerecht over de borden en garneer met het basilicum en de overige paprika.