Skip to main content
Fettuccine met chipolataworstjes in pittige tomatensaus

Fettuccine met chipolataworstjes in pittige tomatensaus

Met gepofte paprika, harissa en basilicum

4.2
(825)

Deze pasta met saus van verse pruimtomaat is op smaak gebracht met pittige harissa. Houd je van heet? Voeg dan gerust wat meer toe. Voor een intens zoete smaak pof je de paprika in de oven totdat hij zwartgeblakerd is.

Allergens:
Selderij
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Gele paprika

½ unit

Rode paprika

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode ui

2 unit

Pruimtomaat

7 leaves

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

2 unit

Runderchipolataworstje

50 g

Fettuccine

(Contains: Gluten)

100 g

Passata

½ teaspoon

Harissa

1 teaspoon

Gedroogde oregano

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¼ teaspoon

Rode wijnazijn

¼ teaspoon

Suiker

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2644 kJ
Calories632 kcal
Fat24 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate61 g
Sugar24.4 g
Dietary Fiber11 g
Protein38 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Stove
Pan with Lid
Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Paprika poffen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg zowel gele de als de rode paprika op een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 30 minuten in de oven, draai halverwege om (zie tip). Haal de paprika's uit de oven, leg in een kom en dek direct af met huishoudfolie (zie tip). Laat een paar minuten liggen en snijd dan de eventueel hele paprika open, trek voorzichtig de schil eraf en snijd de paprika's in repen.

Groenten snijden
2

Kook ruim water in een pan met deksel voor de fettuccine. Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de rode ui. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd het basilicum in fijne reepjes.

Worstjes bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de runderchipolataworstjes in 4 – 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Kook ondertussen de fettuccine, afgedekt, 11 – 13 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
4

Verhit ondertussen dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten in het bakvet van de worstjes. Verlaag het vuur en voeg de tomatenpassata, de blokjes pruimtomaat, de harissa, de oregano, de rodewijnazijn en de suiker toe en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Pasta mengen
5

Snijd ondertussen de worst in stukjes van 1 cm en voeg samen met de fettuccine en de helft van de gele en rode paprika toe aan de koekenpan. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

Serveren
6

Verdeel het pastagerecht over de borden en garneer met het basilicum en de overige paprika.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes