Skip to main content
Italiaanse platbroodpizza
Italiaanse platbroodpizza

Italiaanse platbroodpizza

Wie houdt er nu niet van pizza? In dit recept gebruik je platbrood als bodem, een product uit de Midden-Oosterse keuken. Je belegt de pizza rijkelijk met saus en groenten zodat het een gezonde avondmaaltijd wordt. Aan het einde voeg je nog wat buffelmozzarella toe, die heerlijk smelt. Bellissima!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

½ unit

Gele paprika

65 g

Buffelmozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

100 milliliters

Passata

1 unit

Wit platbrood

(Contains: Gluten)

25 g

Belegen kaasplakken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

to taste

Extra vierge olijfolie

Nutrition Values

/ per serving
Calories598 kcal
Energy (kJ)2502 kJ
Fat30 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate57 g
Dietary Fiber4 g
Protein25 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Large Bowl

Cooking Steps

Scheur de mozzarella klein
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken en de paprika in smalle repen. Scheur de mozzarella klein.

Bak de courgette
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 3 minuten.

Verdeel over het platbrood en bestrooi met rozemarijn
3

Meng de tomatenpassata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer het platbrood in met de tomatensaus. Verdeel de courgette, paprika en belegen kaas erover en bestrooi met de rozemarijn.

4

Bak de platbroodpizza op een ovenrooster met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven, of tot hij mooi bruin kleurt. Verdeel meteen nadat de pizza uit de oven komt de mozzarella erover en laat de kaas even smelten.

Besprenkel met de olijfolie
5

Verdeel de platbroodpizza over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes