Wie houdt er nu niet van pizza? In dit recept gebruik je platbrood als bodem, een product uit de Midden-Oosterse keuken. Je belegt de pizza rijkelijk met saus en groenten zodat het een gezonde avondmaaltijd wordt. Aan het einde voeg je nog wat buffelmozzarella toe, die heerlijk smelt. Bellissima!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Courgette
½ unit
Gele paprika
65 g
Buffelmozzarella
(Contains: Melk (inclusief lactose))
100 milliliters
Passata
1 unit
Wit platbrood
(Contains: Gluten)
25 g
Belegen kaasplakken
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
to taste
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken en de paprika in smalle repen. Scheur de mozzarella klein.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 3 minuten.
Meng de tomatenpassata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer het platbrood in met de tomatensaus. Verdeel de courgette, paprika en belegen kaas erover en bestrooi met de rozemarijn.
Bak de platbroodpizza op een ovenrooster met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven, of tot hij mooi bruin kleurt. Verdeel meteen nadat de pizza uit de oven komt de mozzarella erover en laat de kaas even smelten.
Verdeel de platbroodpizza over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.