Skip to main content
Waterkers-courgettesoep met serranoham en Mediterraan kaasbroodje
Waterkers-courgettesoep met serranoham en Mediterraan kaasbroodje

Waterkers-courgettesoep met serranoham en Mediterraan kaasbroodje

De heerlijke Spaanse serranoham geeft de soep een extra rijke smaak

4.0
(3,2K)

Waterkers is een echte lentegroente. Dit keer komt de waterkers uit België. Meer hierover kun je lezen in de lente-editie van ons magazine. De serranoham uit het zonnige Zuiden en het kaasbroodje zorgen voor wat extra pit. Door de ham te bakken, krijgt deze Spaanse klassieker een krokante smaak.

Allergens:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Mosterd
Sesamzaad
Soja
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1

Ui

2

Knoflookteen

200

Vastkokende aardappelen

1

Courgette

80

Serranoham

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

4

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

2

Mediteraan kaasbroodje

75

Waterkers

Not included in your delivery

1

Olijfolie

1.5

Runderbouillonblokje

2

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2469 kJ
Calories590 kcal
Fat18 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate78 g
Dietary Fiber8 g
Protein26 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan
Knife
Bowl
Food Processor

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 240 graden en kook 400 ml water perpersoon.

Snijd de cougette en de aarappelen
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil of was de aardappelen (alpha) grondig en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de courgette in dunne plakken.

Bak de serranoham
3

Snijd of scheur de serranoham klein. Verhit de olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel en bak de serranoham ongeveer 3 minuten op middelmatig vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Laat zachtjes 15 minuten koken
4

Voeg de ui en knoflook toe aan de soeppan, voeg eventueel wat extra olijfolie toe, en fruit 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette toe, bestrooi met peper en bak al roerende 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de aardappelen en 300 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

5

Scheur de basilicum extra fijn en meng in een mengkom met de extra vierge olijfolie, peper en zout tot een basilicumolie.

6

Draai de oven terug naar 210 graden en bak het kaasbroodje 8 minuten in de oven. Snijd de waterkers klein.

7

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer of in een blender. Zet de soep terug op laag vuur, voeg de waterkers toe en verhit nog 1 minuut. Voeg naar smaak het achtergehouden water toe om de soep vloeibaarder te maken.

Garneer met de serranoham en de basilicumolie en serveer met het broodje
8

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de serranoham en de basilicumolie en serveer met het broodje.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes