Skip to main content
Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano
Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Op smaak gebracht met een fris citroentje

4.0
(3,7K)

Deze warmgerookte zalm, afkomstig uit Noord-west Schotland, wordt op bijzondere wijze bereid. Eerst wordt de zalm ingewreven met een laag zeezout, zodat de zalm door het zout gegaard wordt. Vervolgens wordt het zout afgespoeld en gaat de zalm langdurig in de rookkast.

Allergens:
Gluten
Vis
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

0.13 unit

Citroen

½ unit

Ui

½ unit

Courgette

1.5 sprig

Gedroogde tijm

90 g

Farfalle

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Ei, Mosterd)

1 unit

Gerookte makreel

(Contains: Vis)

15 g

Veldsla

27.5 g

Geraspte grana padano

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

unit

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2879 kJ
Calories688 kcal
Fat25 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate75 g
Dietary Fiber6 g
Protein39 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Lid
Grater
Bowl

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon voor de farfalle in een pan met deksel.

Rasp de schil met een fijne rasp
2

Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Snipper de ui. Snijd de courgette in de lengte doormidden en daarna in plakken van ½ cm dik. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

3

Kook de farfalle, afgedekt, 9 minuten. Giet daarna af.

4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette en het grootste deel van de tijm toe en bak 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de citroenrasp toe en bestrooi met peper en zout.

5

Verwijder ondertussen de huid van de zalm en verdeel de zalm, met een vork, in stukjes.

Voeg de farfalle en zalm bij de courgette
6

Voeg de farfalle, zalm en een ½ el citroensap per persoon bij de courgette en verhit 1 minuut.

7

Scheur de veldsla klein en meng de veldsla in een saladekom met de overige tijm en naar smaak met citroensap, extra vierge olijfolie, peper en zout.

Garneer met de grana padano
8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de grana padano. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en overgebleven citroensap en serveer met de veldsla.

Tip! De citroen geeft dit gerecht een frisse smaak. Als niet iedereen van de smaak van citroen houdt, voeg dan eerst de helft van de aangegeven hoeveelheid toe en voeg na het proeven pas meer toe.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes