Skip to main content
Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Met een bijzondere pesto op basis van paprika’s

3.8
(2,6K)

Dit gemakkelijk gerecht breng je op smaak met rode paprikapesto, frisse citroen en verse tijm. De lenteui geeft dit gerecht wat extra pit. De paprikapesto is speciaal voor HelloFresh gemaakt en is gebaseerd op Pesto alla Calabrese uit Zuid-Italië. De pesto is gemaakt van gegrilde rode paprika’s.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Courgette

1.5 unit

Bosui

¼ unit

Citroen

2.5 sprig

Gedroogde tijm

90 g

Farfalle

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Ei, Mosterd)

30 g

Mesclun

60 g

Paprikapesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

10 g

Pecannoten

(Contains: Noten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories677 kcal
Energy (kJ)2832.6 kJ
Fat32 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate76 g
Dietary Fiber7 g
Protein19 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Pan
Knife
Grater
Pan
Bowl

Cooking Steps

Snijd de groenten
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd de lenteui in fijne ringen. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

2

Kook de farfalle, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de tijm en het citroensap bij de courgette
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette met de tijm en een ½ tl citroenrasp per persoon 5 minuten. Voeg halverwege het grootste deel van de lenteui toe, besprenkel met een ½ el citroensap per persoon en breng goed op smaak met peper en zout.

Meng de mesclun miet de courgette, farfalle, pesto, balsamicoazijn en lenteui
4

Meng in een saladekom de mesclun met de courgette, farfalle, rode paprikapesto, zwarte balsamicoazijn en overige lenteui.

Besprenkel de pastasalade met extra vierge olijfolie en citroensap
5

Verdeel de pastasalade over de borden. Hak de pecannoten fijn en garneer hiermee de maaltijd. Besprenkel de pastasalade naar smaak met extra vierge olijfolie en citroensap.

Tip! Ben je geen liefhebber van rauwe lenteui? Bak dan alle lenteui mee met de courgette.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes