Skip to main content
Frisse pastasalade met warmgerookte zalm, Hollandse radijs en bieslook
Frisse pastasalade met warmgerookte zalm, Hollandse radijs en bieslook

Frisse pastasalade met warmgerookte zalm, Hollandse radijs en bieslook

Zomerse maaltijd met vers citroensap en gebakken courgette

4.1
(3,9K)

In deze salade verwerk je warmgerookte zalm. Deze zalm is op verantwoorde wijze gekweekt in Noord-Oost Schotland. Voordat de zalm in mootjes wordt gesneden, worden de graatjes zorgvuldig uit de vis gehaald. DaarnaVervolgens gaan de zalmmoten kort in een pekelbad en daarna worden ze pas gerookt op 65ºC. De zalm is dan nog mooi rosé van binnen, maar heeft een mooi bruin korstje aan de buitenkant.

Allergens:
Gluten
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

½ unit

Courgette

¼ unit

Citroen

90 g

Fusilli

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

4 unit

Radijs

1 unit

Warmgerookte zalm

(Contains: Vis)

4 unit

Verse bieslook

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories611 kcal
Energy (kJ)2556.4 kJ
Fat21 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate70 g
Dietary Fiber8 g
Protein33 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.

Snijd de sjalot en courgette.
2

Snipper de sjalot en snijd de courgette in dunne, halve plakken. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

3

Kook de fusilli, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.

Fruit de sjalot en bak de courgette.
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgette toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng tussendoor op smaak met een ½ tl citroenrasp per persoon, peper en zout. Zet daarna het vuur uit.

Verdeel de zalm in kleinere stukken.
5

Snijd ondertussen de radijs in dunne plakken en snijd de helft van het radijsblad klein. Verdeel de gerookte zalm met een vork in kleinere stukken.

6

Meng de radijs en het kleingesneden radijsblad met de gebakken courgette en de fusilli in een saladekom. Voeg de gerookte zalm toe en breng op smaak met 1 tl citroensap per persoon, de extra vierge olijfolie, peper en zout.

7

Snijd de bieslook fijn en voeg het grootste deel toe aan de salade.

8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bieslook.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes