Caserecce met kipgehakt in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caserecce met kipgehakt in roomsaus

Caserecce met kipgehakt in roomsaus

met spinazie en cherrytomaatjes

Onze slager heeft het kipgehakt al voor je op smaak gebracht met Italiaanse kruiden, waardoor jij dit romige gerecht met spinazie nog sneller op tafel zet. Je gebruikt vandaag casarecce, een pastasoort die oorspronkelijk uit Sicilië komt. De vorm van deze pasta houdt de saus goed vast, wat resulteert in een smaakvolle combinatie bij elke hap.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Casarecce

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Lupine)

110 gram

Italiaans gekruid kipgehakt

1 tl

Paprikapoeder

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3169 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels9 g
Eiwitten38 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok

Instructies

Groenten snijden
1

• Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel.  • Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.  • Halveer de rode cherrytomaten.

Pasta koken
2

• Kook de caserecce, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel.  • Rul het kipgehakt 5 minuten op middelhoog vuur.  • Voeg halverwege de ui en de knoflook toe.

Bakken
3

• Voeg daarna de cherrytomaten, het paprikapoeder en de kookroom toe en verwarm 2 minuten. • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan en roerbak tot de blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Serveren
4

• Verdeel de caserecce en de saus over de borden.