Broodje grillkaas met mangochutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje grillkaas met mangochutney

Broodje grillkaas met mangochutney

met paprika, ui en knoflook-limoenmayo

Vandaag serveer je niet zomaar een broodje. Je belegt de broodjes namelijk met paneer geglaceerd in mangochutney. Eet smakelijk!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Rogge
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Limoen

100 gram

Paprikareepjes

100 gram

Gesneden ui

200 gram

Aardappelpartjes

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

¼ el

Zonnebloemolie

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4062 kJ
Energie (kcal)971 kcal
Vetten49.2 g
waarvan verzadigd24.7 g
Koolhydraten87.1 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels14.6 g
Eiwitten38.6 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Keukenpapier
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. 
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes in 15 minuten goudbruin.  
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in plakken van 1/2 cm dik (zie Tip). 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Groenten bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en paprika 5 - 6 minuten.
  • Voeg de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Kaas bakken
3
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en bak de grillkaas 2 - 3 per kant.
  • Verlaag het vuur en voeg het sap van 1 limoenpartje per persoon en de mangochutney toe. Zorg dat de plakjes kaas helemaal bedekt zijn met de chutney en zet het vuur uit. 
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige knoflook en per persoon: het sap van 1 limoenpartje per persoon en 1/2 tl water. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de broodjes open en besmeer met de knoflookmayonaise. Beleg met de grillkaas.
  • Leg de groenten erbovenop en vouw dicht. Serveer de aardappelpartjes ernaast.