Skip to main content
Broodje grillkaas met mangochutney
Broodje grillkaas met mangochutney

Broodje grillkaas met mangochutney

met paprika, ui en knoflook-limoenmayo

4.0
(182)
Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Sesamzaad, Soja, Ei)

20 gram

Mangochutney

(Bevat: Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4108 kJ
Energie (kcal)982 kcal
Vetten48.8 g
waarvan verzadigd24.9 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels18.8 g
Eiwitten39.7 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Hapjespan
Kleine kom
Kleine pan met anti-aanbaklaag

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng ze in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Voorbereiden
2

Snijd de paprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in plakken van 1/2 cm dik.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Groenten bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de paprika toe en bak nog 5 - 6 minuten. Voeg als laaste de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
4

Bak het broodje 6 - 8 minuten. Snijd de limoen in partjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige knoflook, en per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1/2 tl water. Breng op smaak met zout en peper.

Grillkaas bakken
5

Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en bak de grillkaas 2 - 3 minuten per kant (zie Tip). Verlaag het vuur en voeg het sap van 1 limoenpartje per persoon en de mangochutney toe. Zorg dat de plakjes kaas helemaal bedekt zijn met de chutney en zet het vuur uit. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Serveren
6

Snijd de broodjes open en besmeer met de knoflook-limoenmayo. Beleg met de grillkaas. Leg de groenten erbovenop en vouw dicht. Serveer de aardappelpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders