Tip voor mals vlees: haal het op tijd uit de koelkast (ongeveer 30 minuten van te voren), verwijder de verpakking en dep het vlees alvast droog met keukenpapier.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Biefstukreepjes
10 ml
Vissaus
(Bevat: Vis)
2.5 gram
Sesamzaad
10 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
gram
Groentemix met wittekool
200 gram
Oosterse wokmix
200 gram
Verse udonnoedels
(Bevat: Gluten, Tarwe)
½ zakje(s)
Vietnamese saus
(Bevat: Tarwe, Soja)
½ el
Zonnebloemolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Meng de biefstukreepjes in een kom met de vissaus en het sesamzaad. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Bak de mix van gember, knoflook en rode peper 1 minuut aan.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de vissaus en spoel de noedels voor gebruik af in een vergiet. Voeg eventueel aan tafel nog een beetje vissaus toe naar smaak.
Voeg de oosterse groentemix toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 6 minuten. Voeg vervolgens ook de udonnoedels en de Vietnamese saus toe en meng alles door elkaar. Bak het geheel nog 2 minuten.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de biefstukreepjes pas toe zodra de pan goed heet is. Bak de biefstukreepjes 1 - 3 minuten.
Tip: Bak de biefstukreepjes kort voor rosé vlees of langer voor doorbakken. De biefstukreepjes zijn snel gaar, dus bak ze niet te lang voor een mals resultaat.
Schep de noedels met groenten in diepe borden. Verdeel de biefstukreepjes erover.