Haal deze zomer met één klik een complete barbecue in huis met de Barbecuebox, inclusief 4 soorten vlees en vis, 5 bijgerechten en verschillende sausjes voor 4 personen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
230 gram
Pofaardappel
2 stuk(s)
Maiskolf
125 gram
Ongezouten boter
2 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)
10 gram
Verse bladpeterselie en bieslook
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Ei)
100 gram
Wittekool en wortel
90 ml
Kokosmelk
2 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)
2 stuk(s)
Varkensboerenworst
2 stuk(s)
Kipsatéblokjes
4 stuk(s)
Spies
2 stuk(s)
Zalmfilet
10 ml
Basilicumcrème
2 stuk(s)
Gekruide runderburger
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Courgette
4 ml
Olijfolie met citroen
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
2 tl
Wittewijnazijn
2 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
2 el
[Zoutarme] ketjap manis
Was de aardappel en laat de schil zitten. Halveer de aardappel. Scheur per persoon een vel aluminium van 30 bij 30 cm en leg er een halve pofaardappel op. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw het folie dicht, pof de aardappelen in 50 - 55 minuten op de BBQ en keer regelmatig. Vouw het folie open en snijd de bovenkant van de pofaardappel in. Doe er 1 el kruidenboter op die je in stap 3 maakt.
Tip: Je kunt met een vork in de aardappel prikken om te testen of hij gaar is. Gaat dit gemakkelijk? Dan is de gepofte aardappel klaar. Is de schil van de aardappel zwart geworden? Dat geeft niet! De schil verbrandt snel en hoef je niet op te eten.
Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel 1 el roomboter per persoon in klontjes over de maiskolf en breng op smaak met peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 20 - 25 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er kan hete stoom uit komen! Snijd de courgette en paprika in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes van 2 bij 2 cm. Snijd de rode ui in kwarten.
Tip: Zitten er nog bladeren en draden rond de maiskolf? Haal deze er dan eerst af.
Voeg de pindakaas toe aan een steelpan met de kokosmelk en de ketjap. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Laat 15 - 20 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette 5 - 6 minuten in de oven. Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn en meng in een kleine kom met de overige roomboter, peper en zout. Bewaar wat kruidenboter voor de pofaardappel in stap 1. Snijd de demi-baguette in reepjes en serveer met de zelfgemaakte kruidenboter. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de kool-peenmix.
Rijg de kip aan de spies. Bak de kipsaté 15- 20 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. De kipsaté is gaar als het vlees van binnen niet meer roze is. Serveer met de zelfgemaakte pindasaus. Rijg de courgette, paprika en rode ui om en om aan de spies. Bak de groentespies 15 - 20 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. Besprenkel met de olijfolie met citroen. Leg de worsten op de BBQ, bak 10 -12 minuten en keer regelmatig om. Het vlees is gaar als de worst van binnen niet meer roze is. Leg de zalm op een stuk aluminiumfolie, smeer in met de basilicumcrème en breng op smaak met peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak het zalmpakketje 8 - 9 minuten op de BBQ. Bak de hamburger 3 minuten per kant in het midden van de BBQ. De hamburger hoeft niet helemaal doorbakken te zijn en mag nog roze zijn van binnen. Serveer met de smokey tomatenketchup.