Auberginerolletjes met paneer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Auberginerolletjes met paneer

Auberginerolletjes met paneer

in kruidige kokossaus met parelcouscous

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

⅓ zakje(s)

Garam masala

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

Tomatenpuree

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

50 gram

Paneer

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)832 kcal
Energie (kJ)3479 kJ
Vetten45.1 g
waarvan verzadigd22.7 g
Koolhydraten75.5 g
waarvan suikers18.3 g
Vezels8.6 g
Eiwitten26.9 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Ovenschaal
Keukenpapier

Instructies

Aubergine bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier, wrijf de aubergine aan beide kanten in met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de aubergine 12 - 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de oven daarna aan.

Voorbereiden
2

Breng per persoon: 175 ml water met 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Snipper de ui fijn. Schil de gember en rasp fijn. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Parelcouscous koken
3

Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook de parelcouscous op laag vuur, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Zet het vuur uit, dek de pan af en houd warm tot serveren.

Currysaus maken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, gember en 1 tl garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en tomaat toe. Roerbak 1 minuut. Voeg de kokosmelk en per persoon: 100 ml water en 1/4 bouillonblokje toe en laat 3 - 4 minuten verder koken.

Auberginerolletjes bereiden
5

Dep de paneer droog met keukenpapier. Verbrokkel de paneer grof. Verdeel de paneer over de aubergineplakken en rol elke aubergineplak vervolgens op. Leg de auberginerolletjes in een ovenschaal. Schenk de currysaus eroverheen en zet 6 - 8 minuten in de oven. Snijd ondertussen de limoen in partjes en snijd de koriander grof.

Serveren
6

Verdeel de auberginerolletjes over de borden. Serveer met de parelcouscous. Garneer met de koriander en 1 limoenpartje per persoon.

Weetje: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?