Skip to main content
American-stijl Pancakes met mango en kokos

American-stijl Pancakes met mango en kokos

2 porties | met honingmascarpone

.

Labels:
Recept
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Tarwebloem

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Gluten)

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

8 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

20 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Mango

50 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ tl

Zout

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Suiker

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kJ)3331 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten105.2 g
waarvan suikers29.7 g
Vezels7.5 g
Eiwitten25.8 g
Zout3.2 g
Potassium253.9 mg
Calcium15.8 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Large Frying Pan
Kleine kom

Instructies

1
  • Klop de eieren los in een kom, voeg de karnemelk toe en klop samen tot een luchtig mengsel (zie Tip).
  • Voeg in een andere kom de bloem, zout, suiker en een 1/2 zakje bakpoeder toe.
  • Spatel het eimengsel door de bloem.

Tip: Blijf roeren tot er veel luchtbellen ontstaan.

2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Giet een pollepel vol beslag in de pan. Bak de pannenkoeken ongeveer 2 minuten per kant, of tot bruin. Haal ze uit de pan en dek af met aluminiumfolie om warm te houden.
  • Herhaal totdat al het beslag is gebruikt. Voeg, indien nodig, tussendoor meer zonnebloemolie toe.
3
  • Schil en snijd de mango in blokjes.
  • Meng de mascarpone met de honing in een kleine kom.
4

  • Serveer de pannenkoeken op borden.
  • Leg een lepel honingmascarpone erop en verdeel de mangoblokjes eroverheen.
  • Strooi de kokosrasp over de pancakes. Besprenkel met extra honing naar smaak.
 

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders