Een galette is een soort taart uit Frankrijk, die wordt gemaakt door deeg over een zoete of hartige vulling te vouwen. Het is veelzijdig en heerlijk, en omdat je geen taartvorm hoeft te gebruiken heb je geen gedoe met extra borden!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))
125 gram
Gekleurde mini-romatomaten
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Roomkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola en veldsla
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
4 ml
Balsamicocrème
(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)
¼ zakje(s)
Gedroogde tijm
25 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Water voor saus
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de roomkaas met de knoflook, Italiaanse kruidenmix en het water voor de saus. Breng op smaak met peper en zout en houd apart.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en houd apart. Snijd de tomaat in grove stukken en halveer de mini-romatomaten. Voeg beide soorten tomaten toe aan een kom en breng op smaak met peper en zout.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Verdeel het roomkaasmengsel in een ovale vorm over het deeg, maar laat een rand van 2 - 4 cm vrij.
Giet eventueel overtollig vocht van de tomaten af in een zeef. Voeg de tomaten terug toe aan de kom en meng de honing erdoor. Verdeel de ui en 3/4 van de tomaten over de roomkaas. Bestrooi met de tijm en vouw de randen van het deeg over de vulling. Bak de galette 10 minuten in de oven.
Haal de galette uit de oven, verkruimel de witte kaas erover en bak nog 10 - 15 minuten. Voeg ondertussen de sla en de overige tomaten toe aan de kom. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
Serveer de galette op borden en besprenkel met de balsamicocrème. Serveer de salade ernaast en garneer met de pompoenpitten.