Volkoren spaghetti met kipworst en rode pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren spaghetti met kipworst en rode pesto

Volkoren spaghetti met kipworst en rode pesto

in romige tomatensaus met paprika en tomaat

De kipworstjes zijn gemaakt van lokale scharrelkippen en ze zijn gekruid met paprika, oregano en tijm. Ze bevatten speciaal voor ons minder zout!

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

100 gram

Passata

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3609 kJ
Energie (kcal)863 kcal
Vetten41.6 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten80.8 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels14.6 g
Eiwitten34.5 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de spaghetti.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de paprika in blokjes.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Bakken
2
  • Verhit de roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Bak de kipworstjes in 4 - 6 minuten rondom bruin. Haal de kipworstjes uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de olijfolie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Bak de paprika 2 - 3 minuten.
  • Voeg de knoflook, ui en tomaat toe en bak nog 1 - 2 minuten.
Saus maken
3
  • Kook de spaghetti 10 - 12 minuten in de pan. Bewaar minimaal 25 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Blus de groenten af met de zwarte balsamicoazijn.
  • Verlaag het vuur en voeg de passata toe. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd ondertussen de kipworstjes in stukken van 1 cm.
Serveren
4
  • Voeg de kookroom, de kipworst en 25 ml kookvocht per persoon toe aan de saus en roer goed door.
  • Laat 2 - 3 minuten zachtjes inkoken en voeg de spaghetti en de rode pesto toe. 
  • Schep goed om en voeg eventueel wat extra kookvocht toe als het te droog is. 
  • Verdeel de spaghetti met saus over diepe borden.