In de kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit streetfoodgerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
450 gram
Zoete aardappel
1 zakje(s)
Mexicaanse kruiden
1 blik(ken)
Zwarte bonen
140 gram
Maïs in blik
1 stuk(s)
Avocado
½ stuk(s)
Kleine rode ui
½ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Verse koriander
1 stuk(s)
Limoen
2 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Geraspte cheddar
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Biologische zure room
(BevatMelk (inclusief lactose))1.5 el
Olijfolie
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))3 tl
Extra vierge olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel en snijd in parten. Meng in een kom met per persoon 1/2 el olijfolie, 1 tl Mexicaanse kruiden, peper en zout. Verdeel de parten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Giet de zwarte bonen af. Meng in een kom met per persoon: 1/2 tl Mexicaanse kruiden en 1/4 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de laatste 5 minuten de bonen over de frietjes en bak mee in de oven.
Giet de mais af. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de maiskorrels 2 - 3 minuten met een snuf zout. Snijd ondertussen de avocado in blokjes en snipper de kleine rode ui zeer fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.
Snijd de tomaat in kleine blokjes. Prak de avocado in een kleine kom en meng vervolgens met de rode peper, rode ui, knoflook en 1/3 van de koriander. Meng vervolgens per persoon 1/2 el limoensap en 1/2 tl extra vierge olijfolie door de guacamole. Breng op smaak met peper en zout. Meng voor de salsa de tomatenblokjes in een andere kleine kom met 1/3 van de koriander. Voeg per persoon 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn toe aan de tomatensalsa. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de maiskorrels met de zwarte bonen en zoete aardappel en strooi de cheddar erover. Zet de bakplaat nog 3 – 5 minuten terug in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.
Verdeel de bonen en zoete-aardappelwedges met cheddar over de borden. Serveer met de guacamole, tomatensalsa en zure room. Garneer met de overige koriander en limoenpartjes.