HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Kapsalon Met Mexicaanse Twist
topBanner
Vegetarische kapsalon met Mexicaanse twist

Vegetarische kapsalon met Mexicaanse twist

met zelfgemaakte guacamole en tomatensalsa

Lees meer

Dit is dé grote favoriet van alle thuiskoks. Geniet van een bordje comfortfood zonder schuldgevoel!

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

450 gram

Zoete aardappel

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 pak(ken)

Zwarte bonen

140 gram

Maïs in blik

1 stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Kleine rode ui

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Maizena

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3645 kJ
Energie (kcal)871 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels22 g
Eiwitten20 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Ovenrooster met bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 zakje maizena per persoon. Voeg vervolgens per persoon 1/2 el zonnebloemolie en 1 tl Mexicaanse kruiden toe en meng goed. Verdeel de frieten over een rooster met bakpapier. Bak 20 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte de oven overhoudt voor nog een ovenschaal.

2

Giet de zwarte bonen af. Meng de bonen in een ovenschaal met per persoon: 1/2 tl Mexicaanse kruiden en 1/4 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de ovenschaal met bonen de laatste 5 minuten mee met de frietjes.

3

Snijd ondertussen de avocado in blokjes en snipper de kleine rode ui zeer fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.

4

Snijd de tomaat in kleine blokjes. Prak de avocado in een kom en meng vervolgens met de rode peper, ui, knoflook en 1/3 van de koriander. Meng dan per persoon 1/2 el limoensap en 1/2 tl extra vierge olijfolie door de guacamole. Breng op smaak met peper en zout. Meng voor de salsa de tomatenblokjes in een kom met 1/3 van de koriander. Voeg per persoon 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn toe aan de tomatensalsa. Breng op smaak met peper en zout.

5

Giet de mais af. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de maiskorrels 4 – 6 minuten met een snuf zout. Meng de maiskorrels met de zwarte bonen en strooi de cheddar erover. Zet de ovenschaal nog 3 – 5 minuten terug in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.

6

Verdeel de zoete-aardappelfrieten over de borden en verdeel de bonen met cheddar erover. Serveer met de guacamole, tomatensalsa en zure room. Garneer met de overige koriander en limoenpartjes.