topBanner
Vegetarische enchilada's met cheddar en zure room

Vegetarische enchilada's met cheddar en zure room

met frisse tomatensalsa, zwarte bonen en BBQ-kruiden

Lees meer

In de Mexicaanse keuken kun je chilipeper niet wegdenken. Ze hebben er zelfs een werkwoord voor: enchilar - ergens chilipeper op doen. Vandaag doe je dat met een pittige BBQ-mix!

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Paprika

4 stuk(s)

Bosui

1 pak(ken)

Zwarte bonen

4 stuk(s)

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

3 stuk(s)

Pruimtomaat

1 bakje(s)

Tomatenpuree

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 zakje(s)

BBQ rub

1 stuk(s)

Limoen

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3336 kJ
Energie (kcal)797 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels15 g
Eiwitten28 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan of grote koekenpan
Vergiet
Kleine kom
Rasp
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de bosui in fijne ringetjes. Houd per persoon 2 el van het groene gedeelte van de bosui apart voor het maken van de salsa.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, rode ui, paprika en bosui 4 - 6 minuten. Spoel ondertussen de zwarte bonen af en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaat in blokjes.

3

Voeg vervolgens de tomatenpuree, Mexicaanse kruiden, BBQ rub en 1/3 van de tomatenblokjes toe aan de koeken of hapjespan met groenten. Bak al roerend 1 minuut. Voeg de zwarte bonen en 100 ml warm water per persoon toe. Laat het geheel, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken.

4

Rasp met een fijne rasp de schil van de limoen boven een kleine kom. Halveer de limoen en pers 1 helft uit boven dezelfde kom. Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Voeg de achtergehouden bosui-ringen, overige tomatenblokjes en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de kom met limoensap en -rasp. Roer goed door en zet apart.

5

Smeer de tortilla's in met een dunne laag zure room. Houd een beetje zure room apart om mee te garneren. Vul de tortilla's met de bonensaus maar bewaar een deel van de saus voor bovenop de ovenschotel. Rol de tortilla's dicht en leg ze in de ovenschaal. Schep de rest van de saus eroverheen en bestrooi met de geraspte cheddar. Bak de enchilada's 10 - 14 minuten in de oven.

6

Verdeel de enchilada's over de borden. Serveer met de frisse tomatensalsa en de limoenpartjes. Garneer de enchilada's met de overige zure room.