Skip to main content
Broodje met plantaardige vissticks en ravigotesaus

Broodje met plantaardige vissticks en ravigotesaus

met wortelbroodje, frieten en salade

Ravigote komt van het Franse werkwoord "ravigoter" - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Mosterd
Ei
Gluten
Lupine
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Noten
Selderij
Ei
Kan sporen van allergenen bevatten
Gerst
Haver
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat: Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Selderij, Ei, Kan sporen van allergenen bevatten, Soja, Tarwe, Gluten, Sesamzaad)

40 gram

Ravigotesaus

(Bevat: Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Little gem

3 stuk(s)

Plantaardige vissticks

(Bevat: Gerst, Gluten, Haver, Mosterd, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Gluten)

½ stuk(s)

Pastinaak

½ stuk(s)

Wortel

200 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3948 kJ
Energie (kcal)944 kcal
Vetten43.7 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten111.4 g
waarvan suikers20.1 g
Vezels21.9 g
Eiwitten20.8 g
Zout2.1 g
Trans Fat2.5 g
Potassium1452.5 mg
Calcium72.5 mg
Iron1.2 mg
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Was of schil de wortel, aardappelen en pastinaak en snijd in frieten van 1 cm dik.
  • Voeg toe aan een kom en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Salade maken
2
  • Pluk een paar blaadjes van de little gem om later op het broodje te gebruiken. Snijd de overige little gem grof.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de mosterd, de honing en de wittewijnazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout. Voeg de grofgesneden little gem toe en roer door de dressing.
  • Bak de wortelbroodjes 4 - 6 minuten in de oven.
Plantaardige vissticks bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de olie goed heet is, de plantaardige vissticks in 3 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Snijd de wortelbroodjes open en besmeer de onderkant met de helft van de ravigotesaus.
  • Beleg met de achtergehouden slablaadjes. Verdeel de plantaardige vissticks over de broodjes.
Serveren
4
  • Smeer de overige ravigotesaus op de bovenste helft van de broodjes. Maak de broodjes dicht. 
  • Verdeel de broodjes met de frieten en salade ernaast.
  • Serveer met wat mayonaise naar smaak.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders