HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarkenshaasblokjes Met Zoete Mangochutney
topBanner
Varkenshaasblokjes met zoete mangochutney

Varkenshaasblokjes met zoete mangochutney

Lees meer

Dit recept staat supersnel op tafel: de varkenshaasblokjes en groentemix zijn alvast gesneden. Voor de kids: kun jij zonder op de verpakking te kijken raden welke groente er in de mix zitten?

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Varkenshaaspuntjes

400 gram

Groentemix

140 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

80 gram

Mangochutney

(BevatMosterdKan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2297.016 kJ
Energie (kcal)549 kcal
Vetten11.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Wok
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de varkenshaasblokjes met peper en zout naar smaak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Verhit de overige roomboter in dezelfde wok of hapjespan en bak de mix van verse groenten 6 - 8 minuten op middelhoog vuur.

3

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de noedels, afgedekt, 4 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Voeg de varkenshaasblokjes en de helft van de mangochutney toe aan de wok of hapjespan met groenten en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur. Bestrooi naar smaak met peper en zout.

5

Verdeel de noedels en de varkenshaas met groenten over de borden. Serveer met de overige mangochutney.