Calorie Smart & Super Quick (15 min) & Veggie - Falafel - Potato - try to use EID: hummus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Calorie Smart & Super Quick (15 min) & Veggie - Falafel - Potato - try to use EID: hummus

with Israeli salad and potatoes

Labels:
Veggie
•Caloriebewust
Allergenen :
Sulfiet
•Sesamzaad
•Mosterd
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Hummus

(Bevat Sulfiet, Sesamzaad, Mosterd)

80 gram

Falafel

(Bevat Tarwe)

200 gram

Aardappelschijfjes

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 tl

Sumak

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Veldsla

25 gram

Zhoug

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2914 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten39.6 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten58.9 g
waarvan suikers7.6 g
Vezels10.6 g
Eiwitten14.7 g
Zout2.3 g

Instructies

1
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a frying pan over medium-high heat and fry the potato rounds for 14 minutes until golden-brown.
  • Add the ME spices in the last 5 minutes.
  • Season with salt and pepper.
2
  • Meanwhile, dice the tomato and cucumber.
  • Chop the onion into half rings.
  • In a bowl, mix the tomato, cucumber, onion, salad and sumac with 0.5 tbsp extra virgin olive oil per person (see Tip). Season with salt and pepper?

Tip: If you don't like raw onion, fry it with the falafel instead.

3
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a frying pan and fry the falafel for 2 - 4 minutes over high heat.
4
  • Serve the potatoes on plates, falafel and salad on plates.
  • Serve with the hummus and zhoug (AND HARISSA).