Skip to main content
Tonijnsteak met Peruaanse aardappelgratin
Tonijnsteak met Peruaanse aardappelgratin

Tonijnsteak met Peruaanse aardappelgratin

met feta, krokante kappertjes en een salade van sperziebonen

Met dit recept tover je 261 gram groenten per portie op je bord.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Sperziebonen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

5 gram

Verse dragon

½ stuk(s)

Groene peper

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

15 gram

Kappertjes

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Ponzu

(Bevat: Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

1 stuk(s)

Tonijnsteak

(Bevat: Vis)

50 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

70 gram

Mais in blik

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3788 kJ
Energie (kcal)905 kcal
Vetten52.9 g
waarvan verzadigd24.2 g
Koolhydraten59.5 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels19.4 g
Eiwitten48.6 g
Zout3.4 g
Potassium385 mg
Calcium135.8 mg
Iron2.6 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Zeef
Kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de aardappelen in plakken van 1/2 cm.
  • Snipper de sjalot.
  • Voeg de aardappelen toe aan een pan met deksel samen met de kookroom, het bouillonblokje en de helft van de sjalot (zie Tip).
  • Breng de aardappelen aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 9 minuten op middelhoog vuur.

Tip: de andere helft van de sjalot gebruik je rauw in stap 4. Als je niet houdt van rauwe sjalot, voeg deze dan toe aan de gratin in stap 3.

Snijden
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Voeg de sperziebonen toe aan een pan en zet de sperziebonen onder een laagje water. Voeg een snuf zout toe aan de pan. Breng, afgedekt, aan de kook en kook zachtjes 6 - 8 minuten. Giet af en bewaar apart.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Hak de dragon grof.
  • Rol de groene peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Gratin bakken
3
  • Roer de roomkaas door de pan met aardappelen. Voeg de Peruaanse kruidenmix en de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de aardappelen toe aan een ovenschaal en verkruimel de feta erboven.
  • Bak 10 minuten in de oven.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Mixen
4
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in dezelfde pan van de pompoenpitten op middelhoog vuur. Bak de kappertjes 3 - 4 minuten, of tot ze krokant zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Laat de mais uitlekken en spoel af.
  • Was en rasp de schil van de limoen, snijd in partjes.
  • Meng in een kom de extra vierge olijfolie en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Voeg de limoenrasp, groene peper, de overige sjalot, ponzu en dragon toe. Breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
5
  • Meng in een saladekom de mais, sperziebonen, pompoenpitten en de helft van de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit in dezelfde pan van de kappertjes een scheutje olijfolie op middelhoog vuur.
  • Bak de tonijnsteak 30 seconde - 1 minuut per kant en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
  • Haal de tonijnsteak uit de pan en snijd in plakken.

Tip:  Tonijn behoudt zijn smaak en malse textuur als de blokjes vanbinnen rosé blijven. Eet je ze liever meer doorbakken? Bak ze dan 1 - 2 minuten langer.

Serveren
6
  • Serveer de tonijnsteak over borden. Besprenkel met de rest van de dressing en garneer met de krokante kappertjes.
  • Serveer de sperziebonensalade ernaast.
  • Serveer de aardappelgratin naast de salade.
  • Garneer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en witte-kaassalsa
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

met romige prei-spinaziesaus, bieslook en citroen
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Italiaanse stijl tomatenrijst met gehaktballen

Italiaanse stijl tomatenrijst met gehaktballen

met pecorino en gebakken groenten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde aardappelen en salade
Platbrood met garnalen en tahinsaus

Platbrood met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde cherrytomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderijpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, krieltjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus