Tomatensoep met bruschetta's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatensoep met bruschetta's

Tomatensoep met bruschetta's

met geraspte pecorino

De bruschetta is geboren in Rome, waar dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt werd om versgeperste olijfolie mee voor te proeven. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Veggie
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Wortel

3 stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

0.99 tl

Paprikapoeder

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

40 gram

Bruschettadip

20 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)533 kcal
Energie (kJ)2229 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers24 g
Vezels12.5 g
Eiwitten19 g
Zout5 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken en de pruimtomaat in parten.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, pruimtomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

Soep koken
3

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de honing en 250 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

Bruschetta's maken
4

Snijd ondertussen het bruine tarwebroodje in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes brood over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bak de broodjes 6 – 8 minuten in de oven. Beleg daarna met de bruschetta dip.

Soep pureren
5

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de geraspte pecorino toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de pecorino in deze stap dan achterwege. De overige pecorino kan in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige pecorino. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de bruschetta's.

Tip: Dit gerecht bevat ruim 300 gram groente per portie en levert je al bijna 50% van de ADH vezels. Daarnaast is het rijk aan vitamine A - goed voor gezonde ogen en een sterk immuunsysteem