HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomatensoep Met Bruschetta's
topBanner
Tomatensoep met bruschetta's

Tomatensoep met bruschetta's

met geraspte pecorino

Lees meer

De bruschetta is geboren in Rome, waar dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt werd om versgeperste olijfolie mee voor te proeven.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustFamilieVeggieExtra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SojaCashewnoot

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ stuk(s)

Wortel

6 stuk(s)

Pruimtomaat

⅔ zakje(s)

Gedroogde tijm

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

1 kuipje(s)

Tomatenpuree

2 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), SojaKan bevattenLupine, Noten, Ei, Sesam)

80 gram

Paprikapesto

(BevatMelk (inclusief lactose), CashewnootKan bevattenNoten)

40 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Honing

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2229 kJ
Energie (kcal)533 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels12 g
Eiwitten19 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken en de pruimtomaat in parten.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, pruimtomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

3

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de honing en 250 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

4

Snijd ondertussen het bruine tarwebroodje in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes brood over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bak de broodjes 6 – 8 minuten in de oven. Beleg daarna met de bruschetta dip.

5

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de geraspte pecorino toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige pecorino. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de bruschetta's.