Skip to main content
Tomatensoep met bruschetta's

Tomatensoep met bruschetta's

met geraspte pecorino

4.2
(797)

De bruschetta is geboren in Rome, waar dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt werd om versgeperste olijfolie mee voor te proeven.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Cashewnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

⅓ unit

Wortel

3 unit

Pruimtomaat

½ sachet(s)

Siciliaanse kruidenmix

½

Tomatenpuree

1 unit

Bruin tarwebroodje

(Contains: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja May be present: Lupine, Noten, Ei, Sesamzaad)

40 g

Paprikapesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten May be present: Tree nuts)

20 g

Geraspte pecorino

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Honing

½ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2495 kJ
Calories596 kcal
Fat29 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate56 g
Sugar23 g
Dietary Fiber12 g
Protein21 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Baking Sheet with Baking Paper
Stick Blender

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve maantjes en de pruimtomaat in parten.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, pruimtomaat, Siciliaanse kruidenmix en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

Soep koken
3

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de honing en 250 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

Bruschetta's maken
4

Snijd ondertussen het bruine tarwebroodje in plakken van 1 cm. Verdeel de broodsneetjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bak de broodjes 6 – 8 minuten in de oven. Beleg daarna met de paprikapesto.

Soep pureren
5

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de geraspte pecorino toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel warm water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over soepkommen en garneer met de overige pecorino. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de bruschetta's.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes