Heekfilet in romige currysaus
Heekfilet in romige currysaus

Heekfilet in romige currysaus

met rijst, sperziebonen en koriander

Door de heek te pocheren - een techniek waarbij je de vis in een vloeistof kookt - geef je het een intensere smaak!

Tags:
Calorie Smart
•Extra Veggies
Allergens:
Fish
•Celery
•Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

1 piece

Skin-on hake fillet

(Contains Fish)

½ piece

Garlic

25 g

Chopped ​​onion

5 g

Ginger paste

50 g

Pre-cut green beans

(May be present Celery)

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½ pack

Chopped tomatoes

50 milliliters

Coconut milk

½ sachet(s)

Peruvian-style spice mix

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2632 kJ
Calories629 kcal
Fat19.3 g
Saturated Fat9.6 g
Carbohydrate80.4 g
Sugar12.4 g
Dietary Fiber8.1 g
Protein30 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan
•Casserole

Cooking Steps

Kook de rijst
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Kook de rijst 6 minuten. Voeg de sperziebonen toe en kook nog 4 - 6 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Curry maken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gesneden ui, het kerriepoeder en de gemberpuree 2 - 3 minuten.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en suiker toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Vis pocheren
3
  • Bestrooi de vis met de Peruaanse kruiden.
  • Leg de vis in de hapjespan. Zorg ervoor dat de vis volledig onder de saus staat.
  • Laat de vis, afgedekt, 2 - 3 minuten in de saus garen.
  • Snijd ondertussen de korianderblaadjes grof.
Serveren
4
  • Roer de rijst los met een vork en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe kommen.
  • Serveer de tomatencurry met vis erbovenop.
  • Garneer met de koriander.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 250 gram groente!