Skip to main content
Heekfilet in romige currysaus
Heekfilet in romige currysaus

Heekfilet in romige currysaus

met rijst, sperziebonen en koriander

4.2
(1,2K)

Door de heek te pocheren - een techniek waarbij je de vis in een vloeistof kookt - geef je het een intensere smaak!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Vis
Selderij
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Gesneden ui

5 gram

Gemberpuree

50 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten: Selderij)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

50 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2632 kJ
Energie (kcal)629 kcal
Vetten19.3 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten80.4 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels8.1 g
Eiwitten30 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Kook de rijst
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Kook de rijst 6 minuten. Voeg de sperziebonen toe en kook nog 4 - 6 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Curry maken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gesneden ui, het kerriepoeder en de gemberpuree 2 - 3 minuten.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en suiker toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Vis pocheren
3
  • Bestrooi de vis met de Peruaanse kruiden.
  • Leg de vis in de hapjespan. Zorg ervoor dat de vis volledig onder de saus staat.
  • Laat de vis, afgedekt, 2 - 3 minuten in de saus garen.
  • Snijd ondertussen de korianderblaadjes grof.
Serveren
4
  • Roer de rijst los met een vork en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe kommen.
  • Serveer de tomatencurry met vis erbovenop.
  • Garneer met de koriander.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 250 gram groente!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders