Tjap tjoy met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tjap tjoy met kippendijreepjes

Tjap tjoy met kippendijreepjes

met bruine rijst

Wist jij dat Tjap Tjoy in het Chinees gemengde groenten betekent? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

1.25 cm

Verse gember

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Groene paprika

60 gram

Bruine snelkookrijst

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Taugé

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

1 tl

Bloem

¼ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)627 kcal
Energie (kJ)2622 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers18 g
Vezels8.2 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Grote wok of hapjespan

Instructies

Snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de ui in partjes en hak grof. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode peper fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de champignons in plakken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in reepjes.

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan in de waterkoker.

Bakken
2

Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat indien nodig afgedekt uitstomen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Bak de ui, knoflook, rode peper en gember 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kippendijreepjes en 1 tl bloem per persoon toe en roerbak 3 - 4 minuten.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Saus maken
3

Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de wok of hapjespan. Voeg de rode puntpaprika, groene paprika en champignons toe en bak 5 - 7 minuten. Voeg de ketjap en 50 ml water per persoon toe. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur tot er een saus ontstaat. Voeg de taugé en sesamolie toe en bak het geheel nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden. Schep de groenten, kippendijreepjes en saus over de rijst.

Tip: Wist je dat deze rijst meer dan de dubbele hoeveelheid vezels bevat dan witte rijst? Vezels zorgen ook voor een goede stoelgang en een langer verzadigingsgevoel.