HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTeriyaki Gehaktballetjes Met Rijst
topBanner
Teriyaki-gehaktballetjes met rijst

Teriyaki-gehaktballetjes met rijst

met geroerbakte groenten en pinda's

Lees meer

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :SesamzaadGlutenbevattende granenSojaPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Bosui

150 gram

Jasmijnrijst

400 gram

Chinese groentemix

(Kan bevattenSelderij)

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

6 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

50 gram

Teriyakisaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 gram

Ongezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3644 kJ
Energie (kcal)871 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels7 g
Eiwitten34 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte gedeelte apart van elkaar. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

2

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de Oosterse groentemix toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Voeg de helft van de sesamolie en de helft van de sojasaus toe aan de groenten en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Halveer de gehaktballetjes en bak in 3 – 5 minuten rondom bruin. Voeg 1/2 el bruine suiker per persoon toe en schep om tot de suiker gesmolten is. Blus af met de teriyaki, de overige sojasaus, de overige sesamolie en 2 el water per persoon. Verwarm het geheel nog 2 minuten.

4

Hak de pinda's grof. Verdeel de rijst en de geroerbakte groenten over diepe borden. Schep de teriyaki-gehaktballetjes erop en schenk de teriyaki uit de pan over de groenten en de rijst. Garneer met de pinda's en het groene gedeelte van de bosui.