HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTeriyaki Gehaktballetjes Met Rijst
topBanner
Teriyaki-gehaktballetjes met rijst

Teriyaki-gehaktballetjes met rijst

met geroerbakte groenten en pinda's

Lees meer

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Labels:FamilieLekker snelLekker snel
Allergenen :SesamzaadSojaGlutenTarwePinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1.32 stuk(s)

Bosui

150 gram

Jasmijnrijst

400 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

(Kan bevattenSelderij)

gram

Oosterse wokmix

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

6 stuk(s)

Gehaktballetjes van varken en rund

50 gram

Teriyakisaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

10 gram

Ongezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)871 kcal
Energie (kJ)3646 kJ
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels6.1 g
Eiwitten34 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3 rijst in dit gerecht. Van de overige rijst kun je een rijstsalade maken de volgende dag.

2

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de Oosterse groentemix toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Voeg de helft van de sesamolie en de helft van de sojasaus toe aan de groenten en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Halveer de gehaktballetjes en bak in 3 – 5 minuten rondom bruin. Voeg 1/2 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is. Blus af met de teriyakisaus, de overige sojasaus, de overige sesamolie en 2 el water per persoon. Verwarm het geheel nog 2 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus in deze stap dan achterwege en gebruik alleen de teriyakisaus, sesamolie en water.

4

Hak de pinda's grof. Verdeel de rijst en de geroerbakte groenten over diepe borden. Schep de teriyaki-gehaktballetjes erop en schenk de teriyakisaus uit de pan over de groenten en de rijst. Garneer met de pinda's en het groene gedeelte van de bosui.