Teriyaki-gehaktballetjes met rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki-gehaktballetjes met rijst

Teriyaki-gehaktballetjes met rijst

met geroerbakte groenten en pinda's

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Labels:
Familie
Allergenen :
Sesamzaad
•Soja
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.68 stuk(s)

Bosui

150 gram

Jasmijnrijst

gram

Groentemix met wittekool

200 gram

Oosterse wokmix

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

3 stuk(s)

Gehaktballetjes van varken en rund

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Ongezouten pinda's

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)871 kcal
Energie (kJ)3646 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers22 g
Vezels6.1 g
Eiwitten34 g
Zout4 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Wok
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3 rijst in dit gerecht. Van de overige rijst kun je een rijstsalade maken de volgende dag.

Roerbakken
2

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de Oosterse groentemix toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Voeg de helft van de sesamolie en de helft van de sojasaus toe aan de groenten en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Gehaktballetjes bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Halveer de gehaktballetjes en bak in 3 – 5 minuten rondom bruin. Voeg 1/2 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is. Blus af met de teriyakisaus, de overige sojasaus, de overige sesamolie en 2 el water per persoon. Verwarm het geheel nog 2 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus in deze stap dan achterwege en gebruik alleen de teriyakisaus, sesamolie en water.

Serveren
4

Hak de pinda's grof. Verdeel de rijst en de geroerbakte groenten over diepe borden. Schep de teriyaki-gehaktballetjes erop en schenk de teriyakisaus uit de pan over de groenten en de rijst. Garneer met de pinda's en het groene gedeelte van de bosui.