Teriyaki-gehaktballetjes met rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki-gehaktballetjes met rijst

Teriyaki-gehaktballetjes met rijst

met geroerbakte groenten en pinda's

Teriyaki-saus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Allergenen :
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.68 stuk(s)

Bosui

150 gram

Jasmijnrijst

gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

200 gram

Oosterse wokmix

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Ongezouten pinda's

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)904 kcal
Energie (kJ)3782 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers22 g
Vezels6.2 g
Eiwitten42 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Roerbakken
2

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de oosterse groentemix toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Voeg de helft van de sesamolie en de helft van de sojasaus toe aan de groenten en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Gehaktballetjes bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Halveer de gehaktballetjes en bak ze in 3 – 5 minuten rondom bruin. Voeg 1/2 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is. Blus af met de teriyakisaus, de overige sojasaus en sesamolie en 2 el water per persoon. Verwarm het geheel nog 2 minuten.

Tip: Let jij op je zout inname? Laat de sojasaus in deze stap dan achterwege en gebruik alleen de teriyakisaus, sesamolie en water.

Serveren
4

Hak de pinda's grof. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de teriyaki-gehaktballetjes erop. Serveer met de geroerbakte groenten. Garneer met de pinda's en het groene gedeelte van de bosui.