Skip to main content
Sweet soy pork met paksoi
Sweet soy pork met paksoi

Sweet soy pork met paksoi

met gember, limoenrijst en komkommersalade

4.1
(1,1K)

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Limoen

75 gram

Basmatirijst

⅓ stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ tl

Verse gember

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Varkenshaaspuntjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

20 gram

Veldsla

½ stuk(s)

Paksoi

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

200 ml

Water

2 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)627 kcal
Energie (kJ)2622 kJ
Vetten21.9 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten71.9 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels5.1 g
Eiwitten33 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Rasp
Kleine kom
Steelpan met deksel
Steelpan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Verhit de zonnebloemolie in een steelpan met deksel op middelmatig vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Bewaar het groene gedeelte van de bosui om het gerecht mee te garneren. Rasp de gember met een fijne rasp en houd apart.

Rijst bereiden
2

Voeg de rijst toe aan de steelpan met deksel en bak 2 - 3 minuten. Voeg het water en een snuf zout toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en kook 12 - 15 minuten, of tot de rijst gaar is. Schep tussendoor om en voeg extra water toe als de rijst droogkookt.

Yoghurt mengen
3

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakken. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de extra vierge olijfolie, 1/3 van het limoensap, de overige knoflook, peper en zout tot een dressing. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als de bladeren klein.

Varkenshaaspuntjes bakken
4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Halveer de varkenshaaspuntjes. Voeg de varkenshaaspuntjes, paksoi en gember toe en bak in 1 - 2 minuten rondom bruin. Voeg daarna de sojasaus, suiker en het water voor de saus toe. Meng goed, verlaag het vuur en laat 3 - 4 minuten sudderen, of tot het vocht verdampt is en stroperig is geworden.

Afwerken
5

Meng het overige limoensap door de rijst en laat afgedekt rusten tot alles klaar is. Meng de komkommer, veldsla en munt in een saladekom en voeg de yoghurtdressing toe.

Serveren
6

Verdeel de limoenrijst over de borden en schep de gekaramelliseerde varkenshaaspuntjes met paksoi erop. Serveer met de frisse komkommersalade en het groene gedeelte van de bosui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders