Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ bunch
Scallions
1 piece
Garlic
½ piece
Lime
75 g
Basmati rice
ā piece
Cucumber
2.5 g
Fresh mint
(May be present: Selderij)
½ teaspoon
Fresh ginger
25 g
Organic full-fat yogurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
100 g
Pork tenderloin tips
10 milliliters
Soy sauce
(Contains: Soja, Tarwe)
20 g
Lamb's lettuce
½ piece
Pak choi
½ teaspoon
Sugar
½ tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
200 milliliters
Water
2 tablespoon
Water for the sauce
to taste
Salt and pepper
Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Verhit de zonnebloemolie in een steelpan met deksel op middelmatig vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Bewaar het groene gedeelte van de bosui om het gerecht mee te garneren. Rasp de gember met een fijne rasp en houd apart.
Voeg de rijst toe aan de steelpan met deksel en bak 2 - 3 minuten. Voeg het water en een snuf zout toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en kook 12 - 15 minuten, of tot de rijst gaar is. Schep tussendoor om en voeg extra water toe als de rijst droogkookt.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakken. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de extra vierge olijfolie, 1/3 van het limoensap, de overige knoflook, peper en zout tot een dressing. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als de bladeren klein.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Halveer de varkenshaaspuntjes. Voeg de varkenshaaspuntjes, paksoi en gember toe en bak in 1 - 2 minuten rondom bruin. Voeg daarna de sojasaus, suiker en het water voor de saus toe. Meng goed, verlaag het vuur en laat 3 - 4 minuten sudderen, of tot het vocht verdampt is en stroperig is geworden.
Meng het overige limoensap door de rijst en laat afgedekt rusten tot alles klaar is. Meng de komkommer, veldsla en munt in een saladekom en voeg de yoghurtdressing toe.
Verdeel de limoenrijst over de borden en schep de gekaramelliseerde varkenshaaspuntjes met paksoi erop. Serveer met de frisse komkommersalade en het groene gedeelte van de bosui.