Skip to main content
Sweet soy pork met paksoi
Sweet soy pork met paksoi

Sweet soy pork met paksoi

met gember, limoenrijst en komkommersalade

4.1
(1,1K)

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ bunch

Scallions

1 piece

Garlic

½ piece

Lime

75 g

Basmati rice

⅓ piece

Cucumber

2.5 g

Fresh mint

(May be present: Selderij)

½ teaspoon

Fresh ginger

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

100 g

Pork tenderloin tips

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

20 g

Lamb's lettuce

½ piece

Pak choi

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

200 milliliters

Water

2 tablespoon

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories627 kcal
Energy (kJ)2622 kJ
Fat21.9 g
Saturated Fat7.1 g
Carbohydrate71.9 g
Sugar8.5 g
Dietary Fiber5.1 g
Protein33 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Small Bowl
Lidded saucepan
Lidded saucepan
Wok or sautépan
Wok or sautépan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Verhit de zonnebloemolie in een steelpan met deksel op middelmatig vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Bewaar het groene gedeelte van de bosui om het gerecht mee te garneren. Rasp de gember met een fijne rasp en houd apart.

Rijst bereiden
2

Voeg de rijst toe aan de steelpan met deksel en bak 2 - 3 minuten. Voeg het water en een snuf zout toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en kook 12 - 15 minuten, of tot de rijst gaar is. Schep tussendoor om en voeg extra water toe als de rijst droogkookt.

Yoghurt mengen
3

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakken. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de extra vierge olijfolie, 1/3 van het limoensap, de overige knoflook, peper en zout tot een dressing. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als de bladeren klein.

Varkenshaaspuntjes bakken
4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Halveer de varkenshaaspuntjes. Voeg de varkenshaaspuntjes, paksoi en gember toe en bak in 1 - 2 minuten rondom bruin. Voeg daarna de sojasaus, suiker en het water voor de saus toe. Meng goed, verlaag het vuur en laat 3 - 4 minuten sudderen, of tot het vocht verdampt is en stroperig is geworden.

Afwerken
5

Meng het overige limoensap door de rijst en laat afgedekt rusten tot alles klaar is. Meng de komkommer, veldsla en munt in een saladekom en voeg de yoghurtdressing toe.

Serveren
6

Verdeel de limoenrijst over de borden en schep de gekaramelliseerde varkenshaaspuntjes met paksoi erop. Serveer met de frisse komkommersalade en het groene gedeelte van de bosui.

This week's must-try HelloFresh recipes