
Piri-piri-chorizoburger
met frieten, lauwwarme salade en pittige mayonaise
Piri-piri is een klein, maar pittig pepertje - met als terechte bijnaam de Afrikaanse rode duivel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose), Eieren Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)
1.5 tl
Piri-pirikruiden
20 gram
Geraspte pecorino
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Little gem
2.5 gram
Verse oregano
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
250 gram
Dikke friet met schil
25 gram
Chorizoblokjes
100 gram
Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden
(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
Zelf toevoegen
1 tl
Bloem
1.5 el
Olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
25 gram
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Snijd ondertussen de puntpaprika in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in dunne repen. Snijd de tomaat in plakken. Ris de blaadjes van de oregano.
Weetje: Rode puntpaprika zit bomvol vitamine C. Wist je dat dit de opname van ijzer stimuleert?

Meng het gehakt met de chorizoblokjes en de helft van de piri-pirikruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Vorm 1 burger per persoon ter grote van je handpalm. Meng in een kleine kom de overige piri-pirikruiden door de mayonaise.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur, voeg de puntpaprika en oregano toe en dek de pan af. Bak de puntpaprika 8 - 10 minuten. Schep regelmatig om. Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de burger 2 - 3 minuten per kant. Verdeel in de laatste minuut de helft van de geraspte pecorino over de burgers en laat smelten.

Haal 2 little gemblaadjes per persoon van de stronk en bewaar apart. Snijd de overige little gem in dunne ringen en meng in een saladekom met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Voeg tot slot de gebakken paprikareepjes en de tomaat toe. Bewaar 2 tomatenplakjes per persoon apart voor op de burger. Bak ondertussen het broodje de laatste 2 - 3 minuten bij de frietjes in de oven.

Snijd het briochebroodje open en besmeer met de helft van de pittige mayonaise. Leg de little gemblaadjes en de tomaat op het briochebroodje en daarop de chorizo-hamburger. Serveer met de frieten, de salade en de overige mayonaise. Garneer de salade met de overige pecorino.