BestellenCadeaubon
Piri-piri-chorizoburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Piri-piri-chorizoburger

Piri-piri-chorizoburger

met frieten, lauwwarme salade en pittige mayonaise

Piri-piri is een klein, maar pittig pepertje - met als terechte bijnaam de Afrikaanse rode duivel.

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose), Eieren Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)

1.5 tl

Piri-pirikruiden

20 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Little gem

2.5 gram

Verse oregano

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

250 gram

Dikke friet met schil

25 gram

Chorizoblokjes

100 gram

Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

1 tl

Bloem

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5550 kJ
Energie (kcal)1326 kcal
Vetten84.5 g
waarvan verzadigd21.8 g
Koolhydraten92.9 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels12.5 g
Eiwitten45.2 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Kleine kom
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de puntpaprika in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in dunne repen. Snijd de tomaat in plakken. Ris de blaadjes van de oregano.

Weetje: Rode puntpaprika zit bomvol vitamine C. Wist je dat dit de opname van ijzer stimuleert?

Burger vormen
3

Meng het gehakt met de chorizoblokjes en de helft van de piri-pirikruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Vorm 1 burger per persoon ter grote van je handpalm. Meng in een kleine kom de overige piri-pirikruiden door de mayonaise. 

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur, voeg de puntpaprika en oregano toe en dek de pan af. Bak de puntpaprika 8 - 10 minuten. Schep regelmatig om. Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de burger 2 - 3 minuten per kant.  Verdeel in de laatste minuut de helft van de geraspte pecorino over de burgers en laat smelten.

Salade maken
5

Haal 2 little gemblaadjes per persoon van de stronk en bewaar apart. Snijd de overige little gem in dunne ringen en meng in een saladekom met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Voeg tot slot de gebakken paprikareepjes en de tomaat toe. Bewaar 2 tomatenplakjes per persoon apart voor op de burger. Bak ondertussen het broodje de laatste 2 - 3 minuten bij de frietjes in de oven.

Serveren
6

Snijd het briochebroodje open en besmeer met de helft van de pittige mayonaise. Leg de little gemblaadjes en de tomaat op het briochebroodje en daarop de chorizo-hamburger. Serveer met de frieten, de salade en de overige mayonaise. Garneer de salade met de overige pecorino.