Skip to main content
Gevulde paprika met chili con carne
Gevulde paprika met chili con carne

Gevulde paprika met chili con carne

met basmatirijst en labne

Paprika's zijn net perfecte kopjes, heerlijk op zichzelf en geweldig om te vullen met granen, groenten, vlees of kaas. Een veelzijdig en heerlijk gerecht!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

60 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Rode kidneybonen

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)

20 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2887 kJ
Energie (kcal)690 kcal
Vetten27.3 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten72.7 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels16 g
Eiwitten34.5 g
Zout2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium177.1 mg
Calcium20.3 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Paprika roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en verkruimel het bouillonblokje erboven. 
  • Halveer de gewone paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en leg de paprika met de open kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Rooster de gewone paprika 20 - 25 minuten in de oven, of tot hij lichtbruin kleurt.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de puntpaprika en tomaat in blokjes.
Bakken
2
  • Weeg de rijst af. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan. Giet daarna af, breng op smaak met peper en zout en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit de roomboter in een wok of hapjespan op middellaag vuur en bak de ui 2 minuten.
  • Voeg het gehakt en de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe. Bak het gehakt in 1 - 2 minuten los op middelhoog vuur.
Chili maken
3
  • Voeg de tomaat, de puntpaprika, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan. Meng goed, dek de pan af en laat 6 minuten stoven op middelhoog vuur. 
  • Haal het deksel van de pan en bak, zonder deksel, nog 6 minuten. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en leg de geroosterde paprika erop.
  • Vul de paprikahelften met de chili. Garneer met de labne.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders