Stokbrood met gepocheerde eieren en spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Stokbrood met gepocheerde eieren en spek

2 porties | met avocado en tuinkers

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
•Rogge
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 plak(ken)

Ontbijtspek

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Avocado

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2725 kJ
Energie (kcal)651 kcal
Vetten29.1 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten66.7 g
waarvan suikers2.6 g
Vezels6.1 g
Eiwitten29.4 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

•Bakplaat met bakpapier
•Bord
•Pan
•Schuimspaan
•Keukenpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200°C. 
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
2
  • Leg de broodjes en bacon op een met bakplaat met bakpapier
  • Bak 5 - 7 minuten in de oven. 
3
  • Kook ruim water in een steelpan. Voeg de wittewijnazijn toe zodra het water kookt.
  • Breek de eieren in aparte glazen. Roer het water zodat je een draaikolk krijgt.
  • Laat voorzichtig één ei per keer in het water vallen en zet het vuur laag. Kook gedurende 2 - 3 minuten, of tot het eiwit gezet is.
  • Haal de eieren voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en laat rusten op een bord met keukenpapier.
4
  • Snijd de broodjes in de lengte door en verdeel de avocado eroverheen.
  • Beleg met het spek en de gepocheerde eieren. 
  • Breng op smaak met peper en zout.