
Stirfry met vegetarische shoarma
met volkoren noedels en gomasio
Deze vegetarische shoarma heeft niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen zoals eiwitten, ijzer en vitamine B12!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
80 gram
Vegetarische shoarma
(Bevat Soja, Gerst, Tarwe, Eieren)
50 gram
Volkoren noedels
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
¼ stuk(s)
Limoen
200 gram
Groentemix: paprika, prei, wortel en kool
(Kan bevatten Selderij)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
Zelf toevoegen
½ tl
Sambal
1 el
Honing
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water aan de kook in pan met deksel voor de noedels.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of grote hapjespan op middelhoog vuur.
- Bak de vegetarische shoarma 5 - 6 minuten. Voeg de laatste minuut 1 el honing per persoon toe en bak mee. Haal de shoarma uit de pan en bewaar apart.
- Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in 8 partjes.

- Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in de wok of grote hapjespan op hoog vuur. Voeg de knoflook en groenten toe en bak 6 - 8 minuten.
- Kook ondertussen de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar.
- Bewaar wat van het kookvocht en giet de noedels af. Spoel de noedels af met koud water zodat ze niet verder garen en niet aan elkaar blijven plakken.
Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

- Voeg de noedels, shoarma, sesamolie, zoete Aziatische saus, sambal (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 1/2 el sojasaus per persoon toe aan de groenten.
- Meng alles goed (voeg eventueel een klein beetje kookvocht toe) en bak nog 1 minuut verder. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan.
- Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

- Verdeel de noedels over kommen.
- Bestrooi met de gomasio.
- Serveer met 1 limoenpartje per persoon.