Skip to main content
stir fry veggie no meat replacer

stir fry veggie no meat replacer

with basmati rice, a fried egg and pickled cucumber

Labels:
Veggie
Allergenen :
Sesamzaad
Hvede
Soja
Gluten
Egg
Jordnødder

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Aubergine

½ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

10 ml

Sesamolie

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

20 gram

Zoete Aziatische saus

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Sesamzaad

1 stuk(s)

Ei

5 gram

Ongezouten pinda's

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

¼ el

Maiszetmeel [of bloem]

1 el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3103 kJ
Energie (kcal)742 kcal
Vetten34.7 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten86.4 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels7.4 g
Eiwitten21.5 g
Zout3.1 g
Potassium460.4 mg
Calcium45.3 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Kom
Hapjespan of grote koekenpan
Pan
Koekenpan

Instructies

1
  • Slice the cucumber. In a small bowl, combine the white wine vinegar with the sugar. Transfer the cucumber to the bowl and season to taste with salt, then toss well to combine. Set aside (until serving), stirring occasionally.
  • Finely dice the eggplant.
  • Boil plenty of salted water in a pot or saucepan and cook the rice for 12 - 15 minutes, then drain and set aside.
  • Heat a heavy drizzle of sunflower oil in a large deep frying pan over medium-high heat. Season the eggplant with salt and pepper, then fry for 7 - 8 minutes or until done, tossing halfway.
2
  • Dice the Romano pepper and slice the scallions.
  • In a small bowl, combine the cornflour with 1 tbsp of water per person.
  • In another small bowl, combine the soy sauce, East-Asian style sauce, vinegar, honey, sesame seeds, Korean-style spices and per person 2 tbsp of water.
  • Add the Romano pepper to the frying pan and fry for 2 - 3 minutes. Season with salt and pepper.
3
  • Meanwile, heat a drizzle of sunflower oil in another frying pan and fry the egg. Season with salt and pepper.
  • Add to the frying pan with the veggies, the scallions (but reserve some of the greens for garnish), the ginger paste, the garlic, scallions and fry for 1 - 2 minutes until fragrant. 
  • Pour in the sauces and mix well to coat the veggies.
  • Roughly chop the peanuts.
4
  • Serve the rice in bowls along with the stir fried vegetables.
  • Drizzle the sesame oil over the vegetables.
  • Top with the fried egg.
  • Serve with the pickled cucumber. Garnish with the greens of the scallions and scatter the peanuts over the rice.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes