Sticky paddenstoelen in schuitjes van little gem
Sticky paddenstoelen in schuitjes van little gem

Sticky paddenstoelen in schuitjes van little gem

met jasmijnrijst, zoetzure wortel en pinda's

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Plant-Based
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Carrot

75 g

Jasmine rice

2 piece

Garlic

1 piece

Scallions

10 g

Salted peanuts

175 g

Pre-cut ​​mushroom mix

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

15 g

Hoisin sauce

(Contains Soy, Wheat, Sesame)

1 piece

Little gem

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

White wine vinegar

0.12 piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Flour

Nutrition Values

Calories639 kcal
Energy (kJ)2675 kJ
Fat24 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate84 g
Sugar17 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein17 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Salad Bowl
Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Zoetzuur maken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkuimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snufje zout. Voeg de geraspte wortel toe en schep om. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Voorbereiden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. Hak de pinda's grof. Meng de gesneden paddenstoelen in een kom met 1/2 el bloem per persoon.

Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Paddenstoelen bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de paddenstoelen in 5 - 7 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de sojasaus, sesamolie, zoete Aziatische saus en hoisinsaus. Roer regelmatig door tot de saus indikt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Serveren
4

Haal de blaadjes van de little gem los en leg per persoon 3 slaschuitjes klaar. Vul de little-gemschuitjes met de rijst, de sticky paddenstoelen en de zoetzure wortel. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de pinda's. Serveer de rest van de rijst, de paddenstoelen met de saus en zoetzure wortel ernaast.