Sticky paddenstoelen in schuitjes van little gem
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky paddenstoelen in schuitjes van little gem

Sticky paddenstoelen in schuitjes van little gem

met pandanrijst, zoetzure wortel en pinda's

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De iets zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor handige frisse hapjes waar je zelfs geen mes en vork bij nodig hebt. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door bieslook.

Labels:
Vegan
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Wortel

150 gram

Jasmijnrijst

2 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bieslook

10 gram

Gezouten pinda's

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Little gem

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Suiker

½ el

Bloem

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)767 kcal
Energie (kJ)3210 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten113 g
waarvan suikers17 g
Vezels7.1 g
Eiwitten19 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Saladekom
Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Zoetzuur maken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkuimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snufje zout. Voeg de geraspte wortel toe en schep om. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Voorbereiden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de pinda's grof. Meng de gesneden paddenstoelen in een kom met 1/2 el bloem per persoon.

Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Paddenstoelen bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de paddenstoelen in 5 - 7 minuten rondom bruin. Snijd ondertussen de bieslook grof. Voeg de knoflook toe aan de paddenstoelen en bak 2 minuten mee. Blus af met de sojasaus, sesamolie, zoete Aziatische saus en hoisinsaus. Roer regelmatig door tot de saus indikt.

Serveren
4

Haal de blaadjes van de little gem los en leg per persoon 3 slaschuitjes klaar. Vul de little-gemschuitjes met de rijst, de sticky paddenstoelen en de zoetzure wortel. Garneer met de bieslook en de pinda's. Serveer de rest van de rijst, de paddenstoelen met de saus en zoetzure wortel ernaast.